Hayden Paddon – vyjádření k tragické nehodě

Den po tragické nehodě na RZ1 se k celé záležitosti vyjádřil i Hayden Paddon.

Den po tragické nehodě na RZ1 se k celé záležitosti vyjádřil i Hayden Paddon. Jeho vyjádření se pokusím co nejpřesněji přeložit.

Zdravím všechny,
vzhledem k okolnostem bych chtěl vydat menší prohlášení o tom, co se včera stalo.

V první řadě myslíme na rodinu a kamarády diváka, který byl účastníkem nehody. Nezáleží na okolnostech, tohle je něco, co nechceme nikdy vidět.

Za druhé jsme s Johnem vděčni za všechny ty zprávy a podporu. Samozřejmě bych byl teď nejraději s rodinou. Bohužel se teď nemůžeme vrátit na Nový Zéland, což to dělá těžší, ale důležité je zůstat silný.

Žádám lidi, aby nespekulovali. Bez ohledu na to, jak se to stalo, ukazování prstem nic nezmění. Důležité je, abychom se z toho poučili a už se to nestalo znovu.

Využívám také této možnosti a apeluji na diváky, aby zvážili, kde stojí a aby respektovali pokyny pořadatelů. Chceme si to všichni užívat a pak se vrátit ke svým rodinám. Stejně tak chci požádat všechny fanoušky, když uvidí někoho v nebezpečném místě, aby ho vyzvali k přesunu na jiné místo. Jsme jedna komunita a můžeme na tom pracovat spolu, aby se to už nikdy nestalo.

Na závěr chci poprosit média, aby dodržovali respekt hlavně k rodině diváka. V této chvíli už nebudu vydávat žádné další vyjádření nebo rozhovor. Rozhodli jsme se na Monte nepokračovat, ale objevíme se ve Švédsku, kde uspořádáme vzpomínku.

Ještě jednou děkuji všem i týmu za podporu – hodně to pro mě znamená.

Až do Švédska,

Hayden

Komentářů celkem: 11
20. 1. 2017 22:06
0 0
Má to nyní kluk hooodně těžké. Za toto vyjádření všechny palce nahoru!!! Pro to Švédsko mu přeji, aby se "oklepal" (= uvědomil si, že chybu neudělal ON, ale divák/fotograf, který nebyl zrovna uvážlivý při výběru místa; nechť mu to při té vzpomínce promine [pokud to jen trochu půjde]).
20. 1. 2017 22:21
0 0
Nedá mi to, ale v překladu je vynechaná jedna věta, která ve světle prvního komentáře je myslím poměrně důležitá - "Žádám lidi, aby nespekulovali. Bez ohledu na to, jak se to stalo, ukazování prstem nic nezmění. Důležité je, abychom se z toho poučili a už se to nestalo znovu".

Souhlasím s tím. Každému je jasné, kde se stal problém. Nemá smysl to dále rozpitvávat. R.I.P.
20. 1. 2017 22:22
0 0
Chybu udělal, kdyby ji neudělal, ten divák by žil (než by ho asi sestřelil někdo další). Ale on na tu chybu má při soutěžení právo. Bude se s tím muset naučit jezdit a žít podobně, jako pokračuje Breen.
20. 1. 2017 22:24
0 0
Původně napsal JaPan
Nedá mi to, ale v překladu je vynechaná jedna věta, která ve světle prvního komentáře je myslím poměrně důležitá

Vidíš, jeden odstavec jsem v rychlosti přeskočil, teď tam máš svůj překladsmajlík
20. 1. 2017 22:43
0 0
já si to video pustil snad 5x na celou obrazovku a ten divák spadl ze skály přímo k autu, které narazilo do svahu úplně v jiném místě...minimálně 5-10 m od místa, kam dopadl ten divák....Paddon ho podle mě vůbec nestrefil...ale ten divák spadl sám, že se leknul...bohužel videa už jsou stažena..promotérem WRC....(dopadl do místa, kde auto zůstalo po odrazu od skály...)
20. 1. 2017 22:43
0 0
Jejda, díky. Přeložil jsem to jen tak od pasu a rozhodně ne z neúcty k Tvé práci, jen mi to přišlo docela důležité.
20. 1. 2017 22:45 Upraveno 22:46
0 0
Původně napsal jakeauto.cz
já si to video pustil snad 5x ...

Jak jsem přidával ten překlad toho řádku - ctěme Kiwiho žádost a nespekulujme. Já to prvně viděl stejně. Divák letěl po oblouku nejdříve nahoru a pak dolu k autu. Tečka. Nechme ho odpočívat v pokoji.
20. 1. 2017 23:46
0 0
Podle mě je strašně důležítý,že to bere jak to je a nedává si to za vinu.Myslím,že bude ve Švédsku tak rychlý jak ho všichni známe,pevně v to věřím.
21. 1. 2017 00:24
0 0
Skoro určitě ho to ovlivní a bojím se toho, že až Hayden někde uvidí u tratě diváky, tak mu vylítne tepovka a půjde na brzdy, minimálně v příštích několika soutěžích.
21. 1. 2017 06:58
0 0
Musí se s tím chlapec popasovat, je mě ho líto, ale určitě to zvládne.

pro jakeauto.cz: video jsem si v noci na pátek stáhl, v docela slušném rozlišení, ještě než zmizelo z internetu. A když je snímkuješ, je jasně vidět že ho pravou zadní částí nabral, vymrštil nahoru, a on potom nekontrolovaně padal po skále. Navíc na onboardu je poznat nejspíš klečící postavu v místech, kde zůstal po nehodě divákův batoh. Nechtěl jsem se v tom už pitvat, ale tímto se právě zabrání těm spekulacím, o kterých se HP zmíňil. Každopádně je to celé velmi smutné.
21. 1. 2017 14:55
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!