Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 1. 2017 09:35 − 10076× − 4

Tommi Mäkinen: Výkony překonávají má očekávní

Rallye Monte Carlo je místem debutu Yarisů WRC a tím pádem i návratu Toyoty do šampionátu.

Když Juho Hänninen včera havaroval, narušil lehce předstartovní plány Tommiho Mäkinena o dvou autech v cíli, avšak k ruce přišlo rally2 a Fin tak nadále pokračuje. Jen nesplní podmínku maximálně minutové ztráty na vítěze a po polovině soutěže to vypadá, že se toto nepodaří splnil ani druhému Yarisu v rukou Jari-Mati Latvaly, jenž zatím soutěží proplouvá bez vážnějších problémů a po první sobotní zkoušce drží čtvrté místo s více jak dvou minutovou ztrátou na vedoucího Thierryho Neuvilla. I tak se ale bývalý čtyřnásobný mistr světa nechal v polovině Rallye Monte Carlo slyšet, že debut jeho týmu překonává očekávání, která před startem měl.

"Jistě, že to překonává má očekávání. Cítil jsem, že je auto dobré, věděl jsem to, ale nikdo neměl tušení, jak si povede ve srovnání s ostatními týmy. Jsem šťastný a velmi spokojený s dosavadním průběhem. Pátek byl skvělý den pro nás," říká k průběhu Rallye MOnte Carlo Tommi Mäkinen a pokračuje hodnocením Juhy Hänninena, "Juho zanechal výborný dojem. Musíte mít na paměti, že v této oblasti nezná tratě, protože na nich nikdy dříve nestartoval. Od roku 2015 pak neodjel ani jednu rally."

Jak pak dodává Juho Hänninen, jeho konec na RZ5, kde strom zakončil jeho tažení po medailových příčkách, byl zapříčiněn pozdním brzděním do osudné zatáčky: "Sjížděli jsme k zledovatělému vracáku. Šel jsem pozdě na brzdy a trefil menší stromek. Levé přední kolo dostalo ránu a tím se poškodil tlumič," popisuje páteční konec mistr IRC z roku 2010 a pokračuje, "před samotným začátkem sezóny jsme na autě udělali obrovské množství práce a nevěděli, jak si stojíme v porovnání se soupeři. Jsem spokojený s rychlostí a mám radost za všechny v týmu, protože Monte nám všem dodalo hodně energie. Vidíme, že jsme od začátku konkurenceschopní a to je opravdu důležité," uzavírá Juho Hänninen.

Komentářů celkem: 4
21. 1. 2017 19:09
0 0
smajlíksmajlíksmajlík Pro mě rozhodně příjemný překvapení.
21. 1. 2017 21:34
0 0
Původně napsal shifty
Pro mě rozhodně příjemný překvapení.


Zůstal bych nohama na zemi, je to přece jen Monte.. Makinenovo prohlášení je PR [pí ár] a on dobře ví, že z této rallye se nic moc skutečné o autě nedozví. Pravda o tom kolik auto ztrácí na špičku se začne ukazovat reálně až na jaře nebo spíš tak v dubnu. Teď v těch prvních rally je v tom až moc jiných vlivů. Kdybych se řídil podle Monte Carla, tak Octavia WRC onehdy patřila k nejlepším, ale všichni víme že realita během roku pak byla jiná smajlík
21. 1. 2017 22:05
0 0
snad nebudu vypadat za rýpala, ale zrovna spojení Octavia WRC + Monte a spolehlivost, nevím, nevím. Přece jen ten debut v 99 byl dost krátký smajlík Ale beru, že 2001, na který asi narážíš, byla jiná káva smajlík
22. 1. 2017 09:43
0 0
Peťane máš asi pravdu, ale třeba mě se jízda Toyot líbí víc, než třeba citronů! Ti mně přijdou jaksi křečovití a nejistí. Nepočítaje crash Meeka. Hlavně na kluzkém!
A když si vezmeš, že i Tommi říkal, že na asfaltu nemají auto ještě vychytané, tak jsem zvědav na šoto/sníh...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!