M. Wilson: Sebovo angažmá motivovalo celý tým

Malcolmu Wilsonovi se investice do Sébastiena Ogiera začala vracet hned na Rallye Monte Carlo, kde Francouz zvítězil.

Jak je tomu v posledních letech zvykem, vstupoval i do letošní sezóny M-Sport s pozměněnou sestavou jezdců, když letos dokázal ulovit největší hvězdu šampionátu Sébastiena Ogiera. A ten cumbrijskému týmu vybojoval výsledek, na který si seskupení okolo Malcolma Wilsona naposledy sáhlo při Welšské rally 2012. Ano, mluvíme o vítězství. To se nerodilo úplně snadno, ale průběh rally jsme si popsali v jiných článcích a proto se nyní zaměřme spíše na to, co na Rallye Monte Carlo říká přímo šéf M-Sportu Malcolm Wilson. Ten kromě oslav vítězství musel mít velkou radost z třetí příčky Ott Tänaka, protože dvě auta na stupních vítězů měl M-Sport naposledy ve Finsku 2013.

"Neodkáži slovy popsat, jak se teď celý tým cítí. Od posledního vítězství to bylo pět let a ač se to tak nezdá, je tomu tak. Je jasné, že angažmá Sébastiena bylo pro mě osobně neuvěřitelným pocitem a myslím, že všichni viděli reakci členů týmu," naráží na video, kde oznamuje angažmá francouzského pilota Malcolm Wilson a pokračuje, "jeho angažmá přineslo potřebnou motivaci celé firmě. Ale také to přede mě staví velký problém, nyní si musíme držet nastavenou úroveň. Je skutečně příjemné znova vyhrát soutěž a jsme odhodlání tento trend udržet i do roku 2018. Abychom to zvládli, tak je před náma hodně práce a makat musí celý tým od inženýrů až po lidi shánějící sponzory."

"Teď nemám z ničeho obavy. Jsme jediný tým, za nějž dokázala nejrychlejší čas zajet všechna tři auta a to už něco znamená," pokračuje Malcolm Wilson hodnocením Fiesty WRC, "když Seb poprvé sedl do auta a řekl, že s ním chce jezdit, tak to nakoplo celý tým. Tím jsme zjistili, že jsme na správné cestě a teď přišlo monacké vítězství, což je další vzpruha pro všechny. Ale je to jen začátek a je toho hodně před náma. Čeká nás množství práce, abychom se udrželi na této úrovni a zlepšovali."

Jak už nadnesl začátek článku, pro M-Sport šlo poprvé za čtyři roky o dvě auta na bedně a ještě o něco déle se čekalo na vítězství. Takže nepřekvapí, když víkendový výsledek znamenal pro M-Sport a jeho šéfa velké zadostiučinění. "Byla to náročná doba. Všichni jsme soutěživí, všichni to děláme kvůli výhrám a když nepřichází, tak to bolí. Tímto výsledkem jsem si hodně oddychnul. Je bez debat, že mě to stálo několik roků života dostat Seba s Julienem do našeho auta, ale výsledek je pro všechny fantastický," rozplývá se Malcolm Wilson.

Kromě Ogierova vítězství, které si Francouz díky náskoku v neděli relativně hlídal, přišlo do tábora M-Sport drama, když poslední etapu odjel na dva válce Ott Tänak, který tím ztratil jednu příčku a dokončil na třetím místě. "Byl před námi výsledek z říše snů. Když jsme však na první Rz viděli první split, tak jsem si pomylel: No nazdar. Pak mi ale na mysl přišlo, ře možná Ott jen dělá to, co jsem mu řekl, ale pak přišla zpráva o technickém problému. Naráz jsme byli pod tlakem. Dokud jsme neudělali analýzu, tak jsme nevěděli, zda ta samá věc může postihnou i Sebovo auto, vrací se k závěru Rallye MOnte Carlo Malcolm Wilson a dodává, "Ottova rychlost ve sjezdu na poslední zkoušce, to bylo neuvěřitelné. Podívejte se na průjezd poslední zatáčky, určitě nebral na auto ohledy," uzavírá Malcolm Wilson odkazem na sjezd PowerStage, kde Ott Tänak mohutně zatáhl a eliminoval velkou část ztráty nabrané výjezdem na Col de Turini.

Komentářů celkem: 24
25. 1. 2017 10:40
0 0
Rozdílů je v tom, jestli chybu člověk udělá tam, kde něco urve a nebo ne. To není kopec smůly, ale neznalost tratě a nebo nevyzrálost jezdce. Monte letos nejlíp projel Ogier a Latvala - dva největší mazáci ve startovním poli. Taky byli venku, ale jen tam kde se nic velkýho nemohlo stát, stačí se podívat na onboardy. Letos byli venku všichni....Pokud má v rozpisu úzkej mostek v zatáčce s bordelem, tak je prostě velká chyba nahánět tam sekundy a Neuville to moc dobře ví, stačilo ho vidět pak ve stopce, jak byl na sebe našvanej. smajlík
25. 1. 2017 16:17
0 0
Původně napsal shifty
Rozdíl je v tom, jestli chybu člověk udělá tam, kde něco urve a nebo ne. To není kopec smůly, ale neznalost tratě a nebo nevyzrálost jezdce. Monte letos nejlíp projel Ogier a Latvala - dva největší mazáci ve startovním poli. Taky byli venku, ...
25. 1. 2017 16:18
0 0
Chtěl sem tam opravit chybu, ale zdvojilo se to. Prosím o vymazání, pardon...
25. 1. 2017 17:51
0 0
Jestli je pravda co se tady píše, tak klobouk dolů před Malcolmem.
Ale on moc dobře ví, že Ogi je rozdílový hráč.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!