Monte Carlo v Sosnové

Led, sníh i suchý asfalt čekaly na 73 účastníků čtvrtého závodu seriálu Mogul Driving Cup.

Led, sníh i suchý asfalt čekaly na 73 účastníků čtvrtého závodu seriálu MOGUL Driving Cup v areálu Autodromu v Sosnové u České Lípy. Podmínky se měnily v průběhu dne několikrát a tak nebyla nouze o změny pořadí. V měřeném tréninku byl nejrychlejší závodník s exotickým jménem Nitram Dáremes (Škoda Octavia 4x4), který zajel jeden okruh o délce 1900 metrů za 2 minuty 39 sekund a o 1,5 sekundy nechal za sebou druhého Josefa Cmírala (Ford Focus RS). O další 2 sekundy byl třetí Jiří Kratochvíl (Mitsubishi Lancer).

V první závodní sérii trať trochu změkla a všichni zrychlili oproti tréninku o více než 20 sekund. Po první sérii vedl součtem časů třech kol Josef Cmíral o sekundu před Nitramem Dáremesem, který byl o jednu setinu sekundy rychlejší než Jiří Petrásek (Škoda Octavia 4x4).

Po druhé sérii se dostal do čela Jiří Petrásek o 12 setin sekundy před Josefa Cmírala. Na třetí místo se již s odstupem 1,5 sekundy probojoval Petr Semerád, který jel tentokrát jen s rodinným tréninkovým Mitsubishi.

Na začátku třetí série začalo zase trochu mrznout, takže časy vylepšil už málokdo. Pořadí na prvních třech místech tedy zůstalo beze změny až do závěrečné technické kontroly. Po ní byli na vlastní žádost vyloučeni Jiří Petrásek a Nitram Dáremes(čti pozpátku). Na jejich Škodě Octavii totiž byla klika levých předních dveří o 2,5 mm větší, než je rozměr uvedený na výkresu automobilky v Mladé Boleslavi. Tato výhody generovala větší aerodynamický přítlak v levých zatáčkách, kterých jak je známo, je v Sosnové většina.

Z vítězství se tedy radovala, stejně jako na Rally Monte Carlo automobilka Ford, jmenovitě Josef Cmíral, který porazil druhého Petra Semeráda o 1,5 sekundy. Třetí místo vybojoval Jiří Kratochvíl.

Kategorie 2WD měla tentokrát jasného favorita a tím byl Ondřej Zdražil a jeho krásný Renault 5 GT Turbo. V závodě nakonec skončil po vyloučení výše zmíněných na 4.místě absolutně což je obdivuhodný výkon. Druhý ve dvoukolkách byl Jiří Bistiak (Škoda Felicia) a třetí Filip Strahal (Honda Civic).

Kategorii 1 vyhrál Filip Strahal před Janem Brichem (Honda Civic) a Pavlem Jansou (Ford Fiesta)

Kategorii 2 ovládl Vilém Erben (Škoda Fabia) před Pavlem Pasekou a Jiřím Šénem (oba Ford Fiesta).

Kategorie 3 má pořadí shodné s absolutním pořadím.

V kategorii 4 dominoval Jiří Bistiak před Jiřím Hollerem (Subaru Justy) a Jindřichem Křístkem (Honda Civic).

V kategorii 5 byl po celý závod suverénní Ondřej Zdražil. Druhé místo vybojoval Jan Zubatý (Citroen DS3). Třetí skončil Václav Švec (Peugeot 306 Maxi). Podrobné výsledky najdete na http://mdc.ms-free.net/2017/

Pátý závod sedmidílného seriálu MOGUL Driving Cupu se jede v sobotu 11. 2. 2017.

Průběžné pořadí, Přihlášky, Propozice, Kalendář, Startovní listinu a další informace najdete na www.autodrom.cz

Stejně tak nás můžete sledovat i na facebooku Autodromu Sosnová

Foto: Václav Soukup

Komentářů celkem: 2
Sob
25. 1. 2017 07:221
0 0
A ze Nitram nejel jako obvykle se svým Recnalem OVE 9? smajlík
27. 1. 2017 23:412
0 0
Po přečtení zprávy musím provést sebereflexi a také se přiznat k nesouladu s výrobní homologací svého vozu, neboť křídlo z GT-4 na dvoukolce nemá co pohledávat. Myslím však, že dodatečná diskvalifikace nebude v mém případě nutná, jelikož jsem se již sám vytrestal tím, že křídlo způsobilo nadměrný přítlak zadní nápravy a naopak nadlehčení přední části vozu, kvůli kterému jsem skončil v polední sérii jízd uvězněn hluboko ve sněhové bariéře. A jak se píše výše, v poslední sérii už vylepšil své časy málokdo... smajlík smajlík Tak zase příště, až napadne! smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!