Škoda 130 RS atakuje na historickém Monte Carlu stovku

Škoda 130 RS týmu ČK motorsport urazila na Rallye Monte-Carlo Historique 2017 už téměř 1800 soutěžních kilometrů.

Škoda 130 RS jihočeského týmu ČK motorsport urazila na dvacátém ročníku Rallye Monte-Carlo Historique 2017 už téměř 1800 soutěžních kilometrů. Karel Mach s Janem Bláhou po cestě z Bad Homburgu na Azurové pobřeží do Monaka, která trvala dlouhých 29 hodin a 16 minut, úspěšně dokončili první etapu.

Dosavadní průběh prestižní rallye zkomplikovaly jediné české posádce v nabité konkurenci 326 (!) dvojic drobné technické problémy už v průběhu hvězdicové jízdy. „Jízda po dálnici holt závodní stotřicítce nesvědčí a občas se něco uklepe,“ krčil rameny jezdec Karel Mach.

Před začátkem nedělního dne pak Jihočechy zdržel nefunkční GPS vysílač. „Za startovní rampou jsme to sice ve spolupráci s pořadateli vyřešili, jenže jsme nabrali čtvrthodinové zpoždění, o jedenáct minut nestihli časovku v Sisteronu a dostali penalizaci 1100 bodů,“ vysvětloval navigátor Jan Bláha propad výsledkovou listinou. „Možná tomu spousta lidí pořád ještě nevěří, ale opravdu jsme tady jenom pro zábavu,“ smál se po dojezdu do Valence pilot věrné repliky vozu z roku 1977 Karel Mach.

Jediná sobotní zkouška pravidelnosti se sice Machovi s Bláhou příliš nepovedla, několika slibnými výsledky na testech úvodní etapy se ale dokázali propracovat až na dohled první stovky. „Možná také díky tomu, že do místa konání soutěže dorazila doprovodná posádka z ČK motorsportu a ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov,“ připomněl spolujezdec. Bohužel, penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly Škodu 130 RS odsoudila na průběžnou 135. příčku.

Podmínky na trati přitom nebyly úplně jednoduché. Suchý, vlhký a mokrý asfalt střídala na výše položených místech vrstva ledu a sněhu, a tak na řadu musely přijít i pneumatiky s hroty. „Nejlepší výsledek v podobě 71. místa jsme zajeli na pátém testu, který byl z poloviny pokrytý sněhem,“ dodal Mach.

XX. Rallye Monte-Carlo Historique 2017 pokračuje v pondělí druhou etapou. Okruh kolem Valence se čtyřmi regularity zkouškami měří 330 kilometrů.

Foto: Pavel Kacerovský, ČK motorsport

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!