Jaké jsou první reakce Lappiho na Yaris WRC?

Esapekka Lappi po svém mistrovském titulu ve WRC2 přešel od Škody k týmu Toyoty.

Esapekka Lappi po svém mistrovském titulu ve WRC2 přešel od Škody k týmu Toyoty. U nového zaměstnavatele nemá prozatím žádný závodní plán, začal se tak věnovat testování. První velké seznámení mezi Esapekkou Lappim a Toyotou Yaris WRC přišlo na řadu včera.

Po dvou dnech testování Jari-Matti Latvaly a třech dnů Juho Hänninena usedl ve Finsku do Yarisu i nejmladší z trojlístku továrních jezdců. U něj po jízdách na letišti došlo k premiéře ostré jízdy v podmínkách rychlostní zkoušky. "Ano, jsem nervózní, když to auto jede jako ďábel. Jdeme krok za krokem. Vůz je dobrý, není třeba nic měnit. Je to jen o tom, zvyknout si na něj," byly první reakce Lappiho na první ujeté kilometry ve Finsku.

"Nejsem schopen vůbec porovnat auto s mým bývalým vozem R5. V jistém slova smyslu, je všechno mnohem lepší. Největším rozdílem bude si zvyknout na jiné ovládání auta. Je velmi jednoduché, reaguje rychle a jiný je také způsob, jakým auto jede v dlouhých zatáčkách," nadšeně mluví o Yarisu Lappi a pokračuje: "Něco jsme také nevyzkoušeli. Do značné míry potřebujeme více kilometrů, než budeme moc ihned analyzovat, co má být změněno."

Esapekka Lappi bude pokračovat v testování ještě dnes.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!