T. Mäkinen: Zopakovat monacký výsledek nebude snadné

Toyota Gazoo Racing úspěšně začala rok druhým místem při Rallye Monte Carlo, o nadcházejícím týdnu vyzve Švédskou rally.

Začátek sezóny při Rallye Monte Carlo přinesl velké množství novinek a jednou z těch velkých byl debut Toyota Gazoo Racing, která se vrátila do šampionátu po 17 letech. Jednička týmu Jari-Mati Latvala dokázal dovézt Yaris WRC až do cíle a i díky problémům soupeřů vybojoval velmi cennou druhou příčku. O nadcházejícím týdnu se kolotoč mistrovství světa přesouvá na sever do okolí Torsby, kde se pojede Švédská rally a i přes úspěšnou premiéru zní z tábora Toyoty pokorný přístup a moc se neočekává, že by se opakoval výsledek z prvního podniku sezóny.

"Švédsko je pro nás s méně otazníky, protože máme nějakou představu, kde se v otázce výkonů pohybujeme, ale když si vezmeme Jari-Mattiho druhé místo, tak to logicky nějaká očekávání vytváří. Na sněhu a šotolině jsme najezdili hodně testovacích kilometrů, což je pro nás užitečné, protože na obou površích není setup příliš odlišný," popisuje Tommi Mäkinen a dodává, "jasně, tohle je hodně rychlá soutěž, v některých místech se jede rychleji i než ve Finsku. Ale pro testy jsme našly několik rychlých úseků, takže doufáme, že jsme dobře připraveni."

Jak se dále pro oficiální web mistrovství světa nechal šéf Toyota Gazoo Racing slyšet, oblastí, na kterou se bude třeba v dalším vývoji zaměřit, je spolehlivost, protože Monte Carlo přineslo pár drobností, ale na druhou stranu nijak zásadních. "V Monte Carlu byly nějaké problémy se spolehlivostí, které Jari-Mattiho trochu trápily, ale celkově jsme spokojen i po stránce spolehlivosti. Víme, že se máme pořád hodně co učit a cílem do Švédska, které by mělo charakterově našim jezdcům sedět, je se dále zlepšovat," uzavírá Tommi Mäkinen.

No a jak se do Švédska těší aktér úspěšné monacké premiéry Jari-Matti Latvala, který však neočekává pokračování trendu v úvodní soutěže? "Před Vánoci jsme s Yarisem absolvoval pár dní testů na sněhu a další přidal nedávno. I za těch pár dní se podařilo dosáhnout několika velkým zlepšení jak u auta, tak týmu, což je našim hlavním cílem, protože letos je pro nás nejlepší se neustále zlepšovat," říká finský pilot a vícemistr světa například z roku 2015 a pokračuje "výsledek v Rallye Monte Carlo byl velmi příjemným překvapením, ale nemyslím si, že je realistické očekávat jeho opakování ve Švédsku. Musíme mít stále na paměti, že jsme nový tým a nový projekt."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!