Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 2. 2017 18:02 − 2711× − 0

Opel v JERC s nováčkem a novickou

Opel Rallye Junior Team patří mezi hlavní favority v JERC, což dokládají i tituly z posledních dvou let.

Jak se v prvním roce juniorského ME zdálo, že půjde o značkový šampionát Peugeotů, tak druhý a následující ročník kartu obrátily, když se se svým Adamem R2 naplno zapojil německý Opel. Letos Adamy v konečném účtování braly první čtyři příčky a teprve na pátém místě byla jiná technika, konkrétně Fiesta R2 v rukou českého jezdce Dominika Brože. Titul v roce 2016 připadl Marijanu Griebelovi, který o něj až do posledního podniku v Lotyšsku sváděl souboj s týmovým kolegou Chrisem Ingramem. No a zatímco první jmenovaný by měl letos dle všech informací zamířit o stupínek víš do JERC U28, druhý jmenovaný pak bude pokračovat v barvách Opelu a pokusí se dotáhnout své snažení až ke kýženému titulu.

Dvaceti dvou letý rodák z Manchesteru sice nevybojoval juniorský titul, ale alespoň malou náplastí mu mohl být titul v evropských dvoukolkách. Letos si pak britský pilot klade za cíl jednoznačně zisk titulu, protože jde o jezdce, který na poli JERC působí od první sezóny a má tedy dostatek zkušeností. Mezinárodní starty naopak na svém kontě nemají zbylí dva jezdci Opel Rallye Junior Teamu, kteří jsou navíc v jeho barvách nováčky. Loni angažovaný Julius Tannert letos zamířil zkusit štěstí do světa do JWRC a tím pádem byly u Opelu dvě místa. Jedno tradičně patří vítězi německého Adam Cupu (ten vyhrál i Tannert v roce 2015), druhé bylo na výběru týmu.

Loni německý Adam Cup ovládl Fin Jari Huttunen, jenž vyhrál s výjimkou jednoho třetího místa při všech startech. Tímto výkonem si finská posádka zajistila smlouvu do továrního týmu Opelu a cílem v JERC bude co nejrychleji ukázat svůj talent a měřit se s nejlepšími. Nabízí se tudíž otázka, zda ukáže podobný výkon jako jeho severský předchůdce Emil Bergkvist, jenž rok po německém cupovém titulu slavil i prvenství v JERC.

Třetím, nebo lépe řečeno třetí, do party Opel Rallye Junior Teamu v roce 2017 je italská pilotka Tamara Molinaro, která loni s podporou nápojového gigantu RedBull naplno vstoupila do soutěží a absolvovala několik startů za volantem Adamu R2 s velezkušenou Ilkou Minor po boku. A již zmíněná společnost Dietricha Mateschitze spolu s Opelem a Pirelli stojí za realizací Italčiných startů v JERC v roce 2017. Oproti minulému roku však 19 letou jezdkyni nebude navigovat Ilka Minor, nýbrž další Rakušanka Ursula Mayrhofer, která má taktéž bohaté zkušenosti díky startům s Hermannem Gassnerem juniorem. Tovární tým Opelu se objeví na všech soutěžích ME zařazených do juniorského šampionátu a výkony posádek budou moci na konci srpna hodnotit i čeští diváci při Barum Czech Rally Zlín.

"Po dvou navazujících titulech v JERC je Opel Rallye Junior Team favoritem a pod tlakem. Ale s největší radostí se této výzvě postavíme. Naše letošní sestava nabízí mix rozdílných jezdců a charakterů. I přes své mládí má Chris velké množství mezinárodních zkušeností, Jari prokázal svůj ohromný talent v německém Adam cupu a Tamara je na začátku své kariéry. Bude zajímavé sledovat, co tito tři, se svými rozdílnými výchozími pozicemi, dokáží.” říká ředitel Opel Motorsportu Jörg Schrott.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!