Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 2. 2017 20:26 − 4377× − 0

SRT mezi prvními oznámenými účastníky ME

Hned trojici Fabií R5 plánuje v letošní sezóně mistrovství Evropy nasadit tým Sports Racing Technologies.

Do startu první letošní "evropy", kterou bude Azorská rally sice zbývají necelé dva měsíce, ale na veřejnost se začínají dostávat první záměry posádek a týmů o účasti v mistrovství Evropy. V posledních letech v kontinentálním mistrovství nikdy nechyběl lotyšský tým Sports Racing Technologies a letošek nebude výjimkou. Navíc v plánu je silná sestava hned tří Fabií R5, která se na některých soutěžích sejde. Už vloni využíval služeb Fabie připravované tímto týmem talentovaný Ralfs Sirmacis, který obrovsky zazářil třemi výhrami a celkovou třetí příčkou v konečném účtování šampionátu. Jenže už vloni byl závěr sezóny v podání lotyšského jezdce finančně dost napjatý a právě budget je důvodem, proč zatím 23 letý pilot potvrdil pouhé dva starty. Vypraví se na úvodní podnik sezóny na Azory a následně jej budeme moci vidět na domácí Liepaje. Jelikož bude Sirmacis registrován do JERC U28, tak by ke zvýšení svých šancí na úspěch potřeboval přidat alespoň dvě další soutěže, protože právě kvarteto nejlepších výsledků se bude počítat do klasifikace zmíněného šampionátu.

Druhým mladým jezdcem s Fabií R5 z dílen SRT a registrovaným do JERC U28 bude Nikolay Gryazin, jenž vloni absolvoval juniorské mistrovství Evropy s Peugeotem 208 R2 a na závěr roku dostal narozeninový dárek v podobě startu s Fabií R5 na Kypru, kde však na RZ6 vylétl z trati. Na rozdíl od Sirmacise má tento dravě jedoucí ruský pilot zajištěny starty ve všech osmi podnicích ME, což znamení, že bude moci zužitkovat loni nasbírané zkušenosti a vzhledem k formátu bodování do JERC U28 bude mít slušné šance na dobrý bodový zisk.

Třetím do party v ME, nikoliv však mezi juniory, bude 42 letý Raul Jeets, kterého bylo možné s Fabií R5 vidět na vybraných soutěžích už vloni. Letos plánuje opět program sestávající z vybraných soutěží ME a jak se nechal jezdec slyšet, k pokračující účasti v kontinentálním mistrovství jej přiměla dobrá práce promotéra a organizátorů jednotlivých soutěží ME.

Za tým Sports Racing Technologies k pokračujícímu angažmá v mistrovství Evropy dodává jeho manažer Joe Labuckas: "Jsme velmi potěšení, že se budeme moci nadále účastnit ME. Šampionát nabízí našemu týmu skvělé místo k ukázání našich zkušeností a úspěchy, kterých jsme dosáhli v loňském roce jsou důkazem toho, co dokážeme a vysoké úrovně, na níž pracujeme."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!