Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 2. 2017 22:37 − 10328× − 6

Prokop bude proti plánům chybět v Mexiku

Změny ve výrobě nových Fiest vedly k tomu, že Martin Prokop nepojede v Mexiku a možná vezmě zavděk starou Fiestou.

Onebet Jipocar WRT si zítřejším švédským shakedownem odbude premiéru na tratích MS jako první a zřejmě na nějaký čas jediný, soukromý tým, který disponuje ve vlastní režii vozem WRC specifikace 2017. Na severu pojede se zatím jedinou týmovou Fiestou WRC Mads Ostberg, který následně bude absentovat při Mexické rally kvůli narození potomka. Následně norský pilot plánuje obsadit zbytek šampionátu a dle původních informací z týmu by jej měl v průběhu roku s druhým autem doplnil Martin Prokop. Ten měl původně naplánován debut s Fiestou WRC 2017 právě v Mexiku, kde bude Ostberg chybět, ale změny v produkci aut u M-Sportu vedly k zrušení toho plánu.


Foto: FB Martin Prokop Official

Jak dnes informuje motoristický novinář Martin Holmes, mexické plány se nekonají, když tým do Severní Ameriky ani nevyrazí a český pilot se do nové Fiesty posadí nejdříve na Korsice, ale ani to není jisté. "Nic není rozhodnuté, ale možná nastane situace, kdy se rozhodneme, že Martin pojede ve WRC Trophy s loňskou generací Fiesty," říká k nastalé situace v Onebet Jipocar WRT Morten Ostberg.

"Než uděláme finální rozhodnutí, potřebujeme více informací. Lze jen těžce odhadovat, jak to bude s výrobou Fiest WRC 2017, takže v této chvíli je situace, že Martin ani žádný případný druhý pilot nebude přihlašován," dodává Madsův otec. Nám nezbývá, než si počkat, jak se situace bude dále vyvíjet, ale pokud by Martin Prokop vstoupil letos do WRC Trophy, tak by alespoň pomohl rozšířit velmi skrovné počty účastníků, kdy po Švédsku budou jen tři, což nestačí ani k tomu, aby byli na konci sezóny uděleny tituly.

Komentářů celkem: 6
9. 2. 2017 07:09
0 0
ach jo... smajlík
9. 2. 2017 07:32 Upraveno 07:37
0 0
Přes veškerá předchozí PR jsem tohle trochu očekával... Já osobně myslím, že toho letos moc neodjede.
Edit: myšleno s novou Fiestou 2017...
Pokud něco pojede, tak dle mého se starou Fiestou...
9. 2. 2017 11:53
0 0
A že by Prst jel tedy s Fiestou se kterou jede Ostberg teď ve Švédsku je tedy časově/logisticky nemožné?
Fox
9. 2. 2017 14:53
0 0
On by mu jí asi Ostberg nechtěl půjčit, si myslím...
9. 2. 2017 16:45
0 0
Myslím, že jsem někde četl, že Martin letos pojede jen se starou Fionou. Nepamatuji si zdroj. Sport.cz?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!