Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 2. 2017 20:00 − 3789× − 2

Craig Breen: Švédskem píši novou kapitolu mé kariéry

Irský pilot Craig Breen o tomto víkendu debutuje ve Švédsku za volantem Citroenu C3 WRC.

Jedním z trojice pilotů Citroen racingu je letos i Craig Breen, který při úvodním podniku sezóny v Monaku musel vzít zavděk starou DS3 WRC, ale i tak dojel nejlépe z pilotů Citroenu, když byl pátý. Tento víkend při Rally Sweden bude irský jezdec debutovat za volantem aktuální generace soutěžního speciálu týmu z Versailles, tedy žádného jiného vozu než C3 WRC. Poprvé proti stopkám jel s novým autem na shakedownu, kde byl druhý, ale jak se nechal slyšet pro oficiální web MS, ještě si pořád nezvykl na to, že už sedí v novém autě. "Teď, když jsem si vyzkoušel tohle auto, tak mám pocit, jak kdybych měl románek se sestrou mého předchozího auta. Mám z něj parádní pocit. Auto se fantasticky řídí a z každého kilometru za volantem jsem ohromně potěšený. Teď ve Švédsku začínám novou kapitolu mé kariéry a mám z toho velkou radost," říká Craig Breen.

I když na shakedownu nejde ani o pověstného Zlatého Bludišťáka, byli Craig Breen se Scottem Martinem ndruhými nejrychlejšími a nejúspěšnějšími z jezdců Citroenu. "Shakedown byl opravdu povedený. Se Scottem jsme měli dobrý rytmus a auto fungovalo výtečně. Teď se cítím trochu jak dítě čekající na rozbalování dárků o Vánocích, už chci odstartovat," říká Craig Breen, u něhož není nezajímavým faktem, že ve Švédsku startoval vícekrát jak jeho oba týmoví kolegové. "Letos tu startuji popáté a je to soutěž, s níž mám nejvíce zkušeností. To by dle teorie mělo znamenat, že bych tu měl předvést něco mimořádného, ale pořád jde letos o velký krok kupředu. Sice tu jedu potřetí s vozem WRC, ale celkově to je teprve devátý start s WRC, takže pořád se máme co učit."

Ale jak Craig Breen pokračuje, i přes omezené zkušenosti, snaží se držet nervy v klidu a využít šanci, kterou od Citroenu v podobě tovární sedačky dostal. "Na tuhle šanci jsem čekal celý svůj život, takže jsem trošku nervózní, ale vždy když se objeví nervozita a tlak, tak si vždy říkám: Možnost jezdit s těmito auty a být součástí takového týmu je tak vzácná, tak jedinečná, že nemá význam si ji kabonit tlakem nebo nervy. Takže se z toho vystříhej a užij si to," popisuje Craig Breen své myšlenkové nastavení a pokračuje, "jezdíš s auty za stovky tisíc euro po těch nejlepších zkouškách na světě, takže do toho jdi s nadšením a užívej si to. A když se povede výsledek, tak ho zapijeme nějakým tím pivkem. Pokud ne, tak se příště musíme víc snažit. Je to prostě nejlepší práce na světě," uzavírá irský pilot.

Komentářů celkem: 2
9. 2. 2017 22:261
0 0
Fandim ti chlape... Viděl jsem tě loni ve Finsku a věřím že dokážeš velké věci na tratich mssmajlík
10. 2. 2017 00:402
0 0
na Monte jel parádně, tak přeju co nejlepší výsledek. Věřím, že se postará o překvapení sezóny smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!