Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 2. 2017 19:34 − 11377× − 8

J-M Latvala: Čekal jsem, že nás dnes Ott porazí

Jari-Matti Latvala se stal druhým jezdcem v historii Švédské rally, který zde vyhrál hned se třemi značkami vozu.

Finskému pilotovi Jari-Matti Latvalovi se po dvou soutěžích s Toyotou povedlo téměř úplně přesně napodobit výkon Seba Ogiera z roku 2013, kdy debutovalo polo. Jari-Matti letos taktéž dovedl Yaris ke druhé příčce v Monaku a ve Švédsku vyhrál jak soutěž, tak PowerStage. Aby těch podobností nebylo málo, po Švédsku šel do čela klasifikace jezdců a před koho jiného, než zmiňovaného Sébastiena Ogiera. Ač jsou úvodní dvě soutěže sezóny dosti specifickými podniky, nedá se úplně vyhnout otázce, zda bude Toyota černým koněm sezóny, který na konci shrábne nějaké ty medaile i v konečném účtování. Pokud by Latvala pokračoval v napodobování výsledků Ogiera z roku 2013, má k tomu více než nakročeno.

Ale nyní se vraťme do dnes skončeného Švédska a podívejme se na to, co na své vítězství (již čtvrté, navíc pokaždé s jiným modelem vozu) říká sám Jari-Matti. "Výhra je naprosto úžasný pocit. Mám z něj stejný pocit jako z toho prvního tady v roce 2008. Tehdy to byl výsledek velkým překvapením a to platí i pro letošek, protože po včerejších výkonech Otta Tänaka jsem si byl docela jistý, že dokáže tuto rally vyhrát. Ale dnešní zkoušky vyhovovaly mému jezdeckému stylu a autu, takže jsem mohl jet jinak než včera," říká čtyřnásobný vítěz Švédské rally a současně 4. nejúspěšnější jezdec historie této rally Jari-Matti Latvala a vrací se ještě k dnešku a souboji s Tänakem. "Na první dnešní zkoušce jsem měl hodně dobrý pocit, všechno šlo dobře, ale stejně jsme byli překvapení tím, o kolik jsme byli rychlejší."

Povedenou neděli pak Jari-Matti podtrhnul nejrychlejším časem na PowerStage, což byl vzhledem k jeho náskoku na druhého Otta Tänaka a blízkosti výhry pro Toyotu, docela překvapivý výsledek. "Před startem jsem se bavil s Tommim a ten mi řekl, ať prostě jedu a pokračuju jak doposud. Ve zkoušce samotné jsem si říkal, že bych mohl lehce zvolnit, ale měl jsem z jízdy dobrý pocit, takže jsem se rozhodl důvěřovat pocitu a pokračovat v tempu," popisuje Latvala, který na závěr dodává, že na jeho letošních výsledcích se hodně podepsala změna týmu, "v půli minulé sezóny se mé výkony propadly a upřímně mohu říct, že jsem si přestal věřit. Takže když přišla šance jezdit za Toyotu a také začít s něčím novým úplně od začátku, tak mě to hodně motivovalo. V celém týmu vládne skvělá nálada a to mě dostalo zpět tam, kde jsem výkonově býval."

Komentářů celkem: 8
12. 2. 2017 20:12
0 0
smajlík co dodat.
12. 2. 2017 20:34
0 0
Velká gratulace Jarimu. Má to skvěle rozjeté a doufám že mu to vydrží. O Toyote rada lidi pochybovala a i o Jarim, tady je jasná odpověď. Nakonec ta kombinace funguje i když v Toyote můžou možná jen děkovat konci VW. Kdyby jim to ne přihrálo Jariho a jeli by jen s Juhou a Esapekou asi by to byl spíš propadák.
12. 2. 2017 20:37
0 0
Gratulace, hlavně i týmu! Snad to pojede i jinde...
12. 2. 2017 20:50
0 0
Jarimu to určitě přeju, potřeboval se takhle chytit.
A příští soutěž by mohl vyhrát pro změnu Neuville a sezóna bude ještě zajímavějšísmajlík
Letošek určitě nadmíru splňuje očekávání před sezónou. smajlík
AGS
12. 2. 2017 21:01
0 0
Koukal jsem do křišťálový koule a Mexico vyhraje Meek, Neuvile a Paddon. JML se chyti až ve Finsku, do konce sezóny budou tři jezdci se shodou bodů a rozhodovat se bude až v posledním závodě. A ne, že někdo vyhrabne typovačku, když já netypuju... smajlík
12. 2. 2017 21:41
0 0
Původně napsal AGS
Koukal jsem do křišťálový koule a Mexico vyhraje Meek, Neuvile a Paddon. JML se chyti až ve Finsku, do konce sezóny budou tři jezdci se shodou bodů a rozhodovat se bude až v posledním závodě. A ne, že někdo vyhrabne typovačku, když já netypuj...

Kdybys radši otevřel nějakej slovník.. Křišťálová koule mi ukázala, že jsi negramotnej.. smajlíksmajlík
12. 2. 2017 22:20
0 0
Původně napsal Ruba

Kdybys radši otevřel nějakej slovník.. Křišťálová koule mi ukázala, že jsi negramotnej..

smajlíksmajlík
12. 2. 2017 23:28
0 0
A dokonce jsem i 3. v tipovačce, to snad i něco vyhraju ne? smajlíksmajlík smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!