Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 2. 2017 17:34 − 3426× − 0

Peugeot letos zpět v mistrovství Evropy

Po učinkování ve WRC2 se tým Peugeot Rally Academy rozhodl k návratu do kontinentálního šampionátu do JERC U28.

Do mistrovství Evropy, konkrétněji do juniorského šampionátu pro jezdce do 28 let (JERC U28), míří další účastníci. A půjde hned o tovární tým, protože Peugeot se po roce ve WRC2 s José Antoniem Suárezem vrací na starý kontinent a ke Španělovi, který loni upoutal poměrně divokou jízdou letos přibude ještě druhý reprezentant Iberijského poloostrova José María López Planelles (zkráceně Pepe Lopez), který vyhrál vloni francouzský cup Volant Peugeot a napodobil tak svého týmového kolegu, kterému se ten samý triumf povedl o rok dříve.

"Jsme dosti potěšení, že ve spolupráci s Eurosportem můžeme potvrdit, že se program Peugeot Rally Academy bude v roce 2017 soustředit na mistrovství Evropy. Nasadíme dvě auta pro dva nadějné Španěle, jmenivotě Josého Suáreze a Pepeho Lopeze. Našim cílem bude jim dát šanci získávat zkušenosti a zvýšit jejich profesionalitu bez tlaku. Oba pojedou s Peugeoty 208 T16, který je našim vlajkovým rallyovým modelem, takže pro nás to bude dobrá šance ukázat spolehlivost a konkurenceschopnost auta ve specifikaci 2017," říká ředitel Peugeot Sportu Bruno FAMIN k letošnímu programu týmu.

Za stranu organizátorů ERC dodal několik vět Jean-Baptise Ley: Jsme nadšení, že můžeme tým Peugeot Rally Academy přivítat zpět v ERC a spolu s ním i dva nadějné talenty Pepeho Lopeze a Josého Suáreze. Mistrovství Evropy je perfektním místem pro jezdce, kteří se chtějí učit a rozvíjet své schopnosti před tím, než pokročí v budoucnu do světového šampionátu. Vítěz ERC Junior U28 získá jeden start s vozem WRC předchozí generace na jednom Evropském podniku MS v roce 2018."

Jak to tedy z dosavadních informací vypadá, v rámci JERC U28 se můžeme těšit na zajímavé souboje, když ke dvojici jezdců Peugeotu už své starty oznámili i například Nikolay Gryazin či Ralfs Sirmacis (ten ale nemá ještě pokryty všechny soutěže finančně) a na programu pracuje i úřadující šampion JERC Marian Griebel.

Program Peugeot Rally Academy:

  • 30.3.-1.4.: Azores Airlines Rallye / Portugalsko (šotolina)
  • 4.-6.5.: Rally Islas Canarias / Kanárské ostrovy (asfaltt)
  • 3.-5.8.: Rally Rzeszow / Polsko (asfalt)
  • 25.-27.8.: Barnum Czech Rally Zin / Česká republika (asfalt)
  • 15.-17.9.: Rally Diroma Capitale / Itálie (asfalt)
  • 6.-8.10.: Rally Liepãja / Lotyšsko (šotolina)
  • Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!