Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 2. 2017 19:50 − 7327× − 6

Ott Tänak: V neděli jsem hned věděl, že na J-M nemáme

Estonec byl po druhé etapě ve Švédsku jen kousek od první příčky, ale v neděli na tempo nenavázal a Jari-Mattiho Latvalu neporazil.

Velmi povedený vstup do sezóny letos zažívá navrátilec do sestavy M-Sportu Ott Tänak, jenž v dosavadních dvou soutěžích pokaždé dojel na bedně a nyní ve Švédsku bral druhé místo. A moc nechybělo ani k tomu prvnímu, protože v sobotu Estonec byl nejrychlejším v etapě a vedoucího Jari-Matti Latvalu stáhl na necelé čtyři sekundy. Z estonského pohledu bohužel nedokázal v nastaveném tempu pokračovat v neděli a první vítězství, tak Tänakovi opět uniklo. Ale aspoň to nebylo tak zdrcující jako vloni v Polsku, kdy jej o výhru připravil teprve defekt na předposlední zkoušce.

Pokud ale bude Ott Tänak pokračovat ve výkonech, jakými vstoupil do sezóny, tak by vítězství mělo být jen otázkou času. Po dvou podnicích je Estonec na třetím místě klasifikace jezdců, spolu s týmovým kolegou Sébastienem Ogierem nasbíral pro M-Sport nejvíce značkových bodů a proto není divu, že je se začátkem roku spokojený. "Byl to skvělý začátek sezóny a v autě se cítím opravdu dobře. Můžeme stavět na dobrém základu a i když je v zákulisí potřeba odvést ještě nějakou práci, tak jsme připraveni na to v Mexiku opět pořádně šlápnout," říká pro oficiální web MS estonský pilot.

Třetím místem z Rallye Monte Carlo se Ott Tänak poprvé v kariéře dostal k tomu, že jel jako jeden z prvních vozů na trati, když ve Švédsku vyjížděl v pátek jako třetí vůz do vložek. "Byla to nová zkušenost, ale když se v sobotu podmínky srovnaly, tak jsme předvedli slušnou rychlost. S tím jsem spokojený a to, čeho jsme o víkendu dosáhli, nám dodává další jistotu," říká 29 letý pilot a vrací se k nedělnímu dění, kdy nestíhal tempu pozdějšího vítěze Latvaly, "v neděli jsme hned věděli, že Jari-Mattiho bude těžké porazit. Na začátku první zkoušky jsme věděli, že nemáte ten pocit co v sobotu. V tu chvíli bylo zjištění, že na lepší jak druhé místo nemáme, trošku zklamáním, ale i tak jsem se soutěží spokojený," uzavírá Ott Tänak.

Komentářů celkem: 6
14. 2. 2017 22:001 Upraveno 22:00
0 0
To příjde Otíku....jen tak dálsmajlík
14. 2. 2017 23:262
0 0
No hlavně to nazahazuje...a o tom to hodně bude, kdo ty nervy udrží. smajlík
15. 2. 2017 06:153
0 0
Je skvělé vidět Otta v takové formě. Držím palce.
15. 2. 2017 14:454
0 0
Už na Monte jsem si říkal, jak krásně auto vodí (jako by baletil)! Určitě se do bitvy o vítězství zapojí a i Ogiera pěkně potrápí. smajlík
15. 2. 2017 21:075 Upraveno 21:07
0 0
ahoj..jsem tu nový
Ottík je můj kůň..smajlík..je jen otázka času kdy vyhraje..škoda že mu na power zhasl motor..dal by dle mého druhé místo...asi si objednám triko OT
16. 2. 2017 10:576
0 0
Když jsme u toho OT - jak to bude s tipovačkou? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!