Redakce - eWRC.cz
22. 2. 2017 09:05 − 2284× − 0

HANKOOK letos připravil ceny za více než 100.000 Kč

Po několikaletém úspěšném působení programu HANKOOK DRIVERS přichází firma MK-RACING s výrazně inovovaným programem.

Po několikaletém úspěšném působení sponzorského programu HANKOOK DRIVERS v českých a slovenských rally seriálech přichází pro rok 2017 firma MK-RACING jako oficiální distributor závodních pneumatik HANKOOK v České republice a na Slovensku s výrazně inovovaným programem, představeným jako HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2017. Mezi nejatraktivnější změny bude bezesporu patřit nově přidané průběžné hodnocení výsledků zúčastněných posádek a především závěrečné vyhlášení vítězů, pro které si promotér poháru připravil ceny v hodnotě přesahující 100.000 Kč. Pohár HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2017 je navíc jediným takovým pohárem v ČR a SR, kde mohou bodovat a zvítězit i jezdci startující s historickými automobily v rámci Mistrovství ČR historických automobilů, nebo jezdci startující pouze na Slovensku.

V uplynulé sezóně startovalo v rámci programu HANKOOK DRIVERS více než šedesát posádek, které nejen že dominovaly mezi historickými automobily, ale promlouvaly často do pořadí nejlepších i mezi soudobými automobily. Ačkoli se na pneumatikách HANKOOK bezpochyby k nejlepším výsledkům v absolutním pořadí dostali Václav Pech s jeho úžasným Porsche 997 GT3 RS a nor Petter Kristiansen se Škodou Fabia S2000, dosáhli velmi pěkných výsledků i Igor Drotár a Karel Trněný, oba se Škodou Fabia WRC, nebo Jaromír Tomaštík se svým Subaru Impreza WRC S12B, který se k úspěšnému testu pneumatik HANKOOK odhodlal až při náročné Barum Rally, a dosáhl s pneumatikami HANKOOK svého nejlepšího zlínského výsledku v kariéře. Velmi dobře se na pneumatikách HANKOOK dařilo i početnému zástupu jezdců s vozy Mitsubishi Lancer ve třídě 3, mezi nimiž byl nakonec nejúspěšnějším Jakub Čapka, stejně jako většině jezdců startujících s vozy Porsche 997 GT3, kteří si hromadně pochvalovali výrazné zrychlení po přechodu od konkurenčního výrobce pneumatik.

V závěrečném hodnocení Mistrovství ČR historických automobilů byli ve svých kategoriích vyhlášeni Mistry republiky jezdci startující na pneumatikách HANKOOK ve třech z pěti vyhlašovaných kategorií, jmenovitě Stanislav Budil s vozem BMW 2002 TI v kategorii 2, Jan Hodouš s vozem Wartburg 353 WR v kategorii 3 a Jan Frei se Škodou 130 LR v kategorii 4. V kategorii 2 stojí za zmínku, že jezdci na pneumatikách HANKOOK obsadili celé stupně vítězů, když se k vítěznému Stanislavu Budilovi přidal druhý Aleš Jirátko s identickým vozem a třetí Jaroslav Petrásek s Porsche 911SC.

Více informací o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2017 a možnosti přihlášení najdete na stránkách www.hankookmotorsport.cz v sekci HANKOOK TROPHY.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!