22. 2. 2017 11:40 − 13351× − 29

Autoklubu ČR jmenoval reprezentanty pro rok 2017

Jmenování reprezentantů České republiky v automobilovém a motocyklovém sportu pro rok 2017

V úterý 21. Února 2017 se v budově Autoklubu ČR sešli přední jezdci automobilového a motocyklového sportu, kteří si za slavnostní atmosféry převzali dekret reprezentanta České republiky pro rok 2017. Reprezentanty volí jednotlivé sportovní svazy, které předloží koncepci návrhu jednotlivých závodníků. Ta obsahuje důvody, které příslušný svaz vedou k podpoře daných jezdců. Státní sportovní reprezentace je řízena Programem I – Sportovní reprezentace, vypisovaným každoročně Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a jejich výběr se řídí postupy stanovenými Zásadami reprezentace pro rok 2017. Vzhledem k právě probíhajícím soustředěním v zahraničí, se někteří jezdci slavnostního večera nemohli zúčastnit, nicméně to nezměnilo nic na příjemné atmosféře, kterou si zde naši reprezentanti mohli vychutnat.

V automobilovém sportu jsou reprezentanty pro rok 2017 v kategorii rally jmenováni následující jezdci:

  • Černý Jan
  • Mareš Filip
  • Brož Dominik
  • Prokop Martin
  • Stejskal Václav
  • Bisaha Ondřej
  • Štajf Vojtěch
  • Hloušek Jan
  • Těšínský Petr
  • Černohorský Petr
  • Viktora Stanislav
  • Hovorka Jiří
  • Rajnoha František
  • Tománek Jan
  • Jména reprezentantů z dalších disciplín najdete na www.autoklub.cz

    Komentářů celkem: 29
    24. 2. 2017 14:54
    0 0
    3389 - No, tak já to chápu tak, že když se vyhlásí nějaká kritéria, tak by se jimi měli ti, co je vyhlásili, řídit, jinak nemají z principu smysl...
    24. 2. 2017 19:44
    0 0
    Tak které posádky nesplňují kritéria dané Autoklubem?
    24. 2. 2017 21:13
    0 0
    inter.kavárna: Tak to trochu musíme upřesnit, kriteria daná Autoklubem asi plní všechny posádky, jinak by nebyly v repre, ale AČR žádné vlastní peníze nerozdává,neb žádné nemá, žije v podstatě jenom z peněz, které mu pošlou sportovci a pořadatelé podniků a nejvíce státní rozpočet, finance na repre jsou tedy peníze státní a přesněji z rozpočtu Ministerstva školství a tělovýchovy, mimo F. Mareše, tam to jsou peníze ČOV.
    A pokud se podíváme na kriteria ministerstva školství, tak je jednodušší,když si spíše řekneme, kdo ta kriteria u repre v rally splňuje a to je podle mne pouze Brož.
    3389-Myslím, že jste něco nepochopil, jako soukromá osoba si můžete jet na všechny závody na celém světě, které můžete jet ohledně úrovně Vaší licence, v tom Vás nikdo omezovat nebude, ale nic na to nedostanete, coby reprezentant Vám něco bude přisypáno,naprosto ne vše, ale jistě to pomůže, prioritní ale budou vždy Vaše osobní finance nebo finance Vašich sponzorů a to velmi velmi podstatnou měrou.
    24. 2. 2017 23:28
    0 0
    Vrátníček: Nemohu souhlasit stim že, pouze Brož má nárok na repre. A co mistrovský titul Stejskala?
    25. 2. 2017 15:49 Upraveno 16:00
    0 0
    Vrátníček- já nemyslel soukromá osoba a jezdit za svoje peníze ty si mohou jezdit kde chtějí a FAS mu nic nedá to je jasný !!!!!!!!!!! Myslel jsem reprezentanta od Fasu Rozdíl bude v MS Kopecký reprezentant PLACENÝ FABRIKOU a taky reprezentant soukromník X na nějakým poháru , ME , atd placený za svoje peníze + co mu někdo dá a to víš sám , že ti toho moc nedají nikde ani na FASU .Budme rádi , že se vůbec někdo přihlásil do reprezentace a když jedeš jako divák tak mu rád zamávám a nekoukám zdali splnuje kriteria nebo ne a jsem rád za každého odvážlivce který to jede . . Jinak na rok 2018 se přihlaš taky nikdo tě v tom nebrání od FASU DOSTANEŠ MINIMUM A VŠE SI ZA SVOJE DOPLATÍŠ , nebo máš za sebou nějakou fabriku která ti to zaplatí . Sezona ti přijde na víc peněz než u nás jedeš podle FIA pravidel třeba gumy a ne jako u nás gumy libovolny starý , bezpečnostní nádrž povinná , žádná seriová na N s výplní atd, to je jen pár rozdílů ale finančně dost náročný který musíš mít , ale u nás ne , jsem zvědaví zdali ti to bude bavit reprezentovat ČR a jak dlouho vydržíš finančně Když reprezentovat tak celý serial a ne 1 závod a pak nejec . Já osobně by se do toho taky nehrnul i kdyby splnoval všechny podmínky .
    25. 2. 2017 17:23
    0 0
    A nejvíc mne mrzí, že v Evropě nebude reprezentovat náš Kankunen ze Zádveřic.smajlík
    25. 2. 2017 19:18
    0 0
    No jeho tristní výsledky oproti jiným startujícím jen příležitostně byly opravdu k popukání.
    26. 2. 2017 08:57
    0 0
    muvl- 1. musí nejdříve sám zažádat a pak se to řeší , nezažádáš nedostaneš nic , ALE ZASE MŮŽEŠ SI DĚLAT A JEC CO CHEŠ má to svoje výhody , nikdo do toho nemluví .Nikdo ti z FASU nebude určovat že ty musíš reprezentovat i když splnuješ podmínky musí sama posádka žádat !!!!

    internet kavárna - ano já myslím , že Stejskal splnuje podmínky reprezentanta 2 x mistrem ve třídě 2016,2015 a mistrem juniorů v Centrální Rally Trophy 2016 a myslím celkově 5 ve třídě .To samí s dobrýma výsledky F. Mareše i Brož .
    26. 2. 2017 17:45
    0 0
    Původně napsal muvl
    A nejvíc mne mrzí, že v Evropě nebude reprezentovat náš Kankunen ze Zádveřic.
    ani dosud nejezdil za reprezentační peníze, takže je každýmu kulový do toho, kde a jak jezdí, u reprezentantů bych ale fakt očekával, že budou plnit vstupní podmínky i ty výkonnostní, i když je mi jasný, že až na výjimky je ten jejich repre příspěvek tak maximálně na gumy...
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!