23. 2. 2017 19:01 − 4488× − 0

Projekt Jedu pro Adámka i v roce 2017

Charitativní sbírka pro jednoho těžce nemocného chlapečka pokračuje i v letošním roce.

V roce 2016 se dvakrát uskutečnil projekt „Jedu pro Adámka“, poprvé na Podzimním setkání RKHA a to 15. 10. 2016 na letišti u obce Tchořovice. Na tomto závodě, který zakončil hobby soutěžáckou sezónu na západě Čech, přispěli jezdci i diváci celkovou částkou 36 222,- Kč. Podruhé se projekt uskutečnil na motokárovém okruhu v Písku – Hradišti (5. 11. 2016), kde pořadatelé z Jihočeského Motorsport Klubu, z. s., zorganizovali Rally Stage Písek II. Při závodu, kterého se zúčastnilo přes 41 jezdců, si každý závodník opět mohl zakoupit samolepku a vylepit ji symbolicky na svůj závodní stroj v rámci podpory projektu. Chtěli bychom za spolek Rally Fans Katovice při této příležitosti, poděkovat všem pořadatelům tohoto závodů, zvláště pak Richardu Křížovi, kteří sami projevili zájem o uspořádání sbírky v rámci jejich závodu. Při závodě se podařila vybrat částka 9 013,- Kč.

Celková bilance za rok 2016 je tedy krásných 45 235,- Kč, které byly předány rodičům malého Adámka.

„Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci charitativní akce Jedu pro Adámka. Velmi nás dojalo, že máme kamarády a jsou mezi námi lidé, kterým není až tak lhostejný osud jednoho malého nemocného chlapečka. Děkujeme všem, kdo přispěli i všem, kteří akci přišli podpořit. Vybraný obnos přispěje k zakoupení kompenzačních a rehabilitačních pomůcek. Moc děkujeme.“ Vzkazují rodiče Adámka.

PROJEKT POKRAČUJE I V ROCE 2017

I v letošním roce projekt pokračuje a začínáme opět díky pořadatelům ze spolku Jihočeský Motorsport klub Již tuto sobotu budou moci přispět jezdci, tak diváci na tzv. Offroad poježdění. Jedná se o volný podnik v motokrosovém areálu – Blanská Kotlina, kterého se může zúčastnit každý zapálený offroadista. Více o poježdění se dozvíte ZDE.

Něco o Adámkovi

Malý Adámek neustále potřebuje nové kompenzační či rehabilitační pomůcky. Sbírku pořádáme pro téměř dvouletého chlapečka našeho společného kamaráda, který bohužel neměl to štěstí se narodit zdravý. Když se Adámek narodil, tři měsíce to vypadalo, že je vše v pořádku. Poté se ale najednou přestal vyvíjet. Nepásl koníky, neotáčel se, nezvedal nožky a pohybově zaostával. Mladí rodiče se snažili u různých lékařů zjistit, co se s jejich chlapečkem děje. Po několika měsících skončili ve FN Motol v Praze a tam se dozvěděli, že jejich syn trpí spinální muskulární atrofii typu I. Protože tato nemoc je nevyléčitelná a zasahuje svalstvo, které postupně ztrácí sílu, až přichází fatální konec, nabídli lékaři rodičům, zda nechtějí dát Adámka do ústavu. To oba odmítli a od té doby se s láskou o vážně nemocného, dneska už rok a půl starého syna, starají. Jak dlouho s nimi bude, to nevědí a moc by si přáli, aby se našel na tuto zákeřnou nemoc lék, prostě, aby s nimi chlapeček byl co nejdéle. Oficiální text organizace Život dětem.

Chtěl/a bych přispět: K dispozici bude samolepka s logem projektu „Jedu pro Adámka“. Tuto samolepku si můžete v případě zájmu zakoupit za nejnižší poplatek 20 Kč anebo více. Bude zde připravena zapečetěná kasa. Samolepku si pak můžete jako symbol podpory vylepit na své auto. Po celou dobu akce bude možnost přispět do připravené kasy v centru soutěže – více informací žádejte od pořadatelů aktuální akce projektu Jedu pro Adámka.

Závěrem jedna aktuální fotka malého Adámka, který se rozhodně nevzdává a se vším bojuje s úsměvem na rtech.

Těšíme se na vaši podporu v našem projektu i v roce 2017 a samozřejmě děkujeme všem partnerům akce „Jedu pro Adámka“, kterými jsou Rally Fans Katovice, rally jezdec Václav Hlavatý, Jihočeský Motorsport Klub, z. s., a RKHA. Za mediální podporu patří díky redakcím eWRC a Motorsport revue.

MMAARTIN a Rally Fans Katovice

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!