Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 2. 2017 19:27 − 13333× − 28

T. Mäkinen: Latvala může jet letos o titul

Toyota Gazoo Racing úspěšně započala rok a jeho šéf Tommi Mäkinen začíná vidět letošní sezóny optimisticky.

Druhé místo z Monaka a první příčka s bonusem vyhrané PowerStage ze Švédska a v průběžné klasifikaci světového šampionátu nevidíme obvyklé jméno Sébastien, nýbrž Jari-Matti, protože lídrem je právě finský pilot Toyoty. Latvala zatím po přestupu k týmu pod vedením Tommiho Mäkinena působí jako politý živou vodou a proto i sám pan šéf zvyšuje očekávání, když Jari-Matti Latvalu vidí jako možného kandidáta na titul. K tomu mu dopomohly již zmíněné výsledky, které vysoce překonávají předsezónní očekávání, kdy byla Toyota mnohými považována za velkého outsidera. Realita se však ukázala býti poněkud jinou. "Mám dobrý pocit, že Jari-Matti může letos bojovat o titul. Mohu mu pomoci, aby byl ještě jistější a spokojenější v autě. Ve Švédsku bylo dobře viditelné, že Jari-Matti byl ze všech nejsilnější," chválí svého svěřence Tommi Mäkinen.

Podle svých slov před startem sezóny doufal Jari-Matti pro začátek roku v umístění v první půli nejlepší desítky s tím, že by v Argentině chtěl poprvé zkusit zabojovat o pódium. Tyto plány již první soutěži splnil a navíc výrazně rozšířil vítězstvím ve Švédsku, ač podle svých slov věřil v boj o takové umístění až koncem sezóny. Takže bylo potřeba trochu změnit plány: "Před startem Monte jsem doufal v nejlepší šestici a ve Švédsku o TOP 5. Tohle však všechno mění, ale nechme se překvapit, co bude dál," říká finský lídr MS.

Tím, kdo byl po Švédsku připraven o vedení v MS, je samozřejmě Sébastien Ogier, který však pro autosport.com říká, že jeho tah na PowerStage druhé rally sezóny byl vychytralým plánem jak se vyhnout prvnímu dni čištění tratě v Mexiku. "Měl jsem trochu pochyby, jestli Jari-Matti nezvolní a nenechá mě čistit trať i v Mexiku, takže z toho, že jel rychle jsem měl radost. PowerStage jsem nejel naplno, cílem byl zisk tří nebo čtyř bodů, protože jsem si byl jistý, že Jari-Matti se na bonusové body také dostane. Nakonec jich bral nejvíc a do Mexika jede o čtyři body jako lídr šampionátu, takže aspoň budu mít někoho, kdo mi vyjede stopu," uzavírá Seb Ogier.

Komentářů celkem: 28
24. 2. 2017 16:38
1 0
Kecy v kleci a zbytečněj tlak na Latvalu, což je to poslední, co po svý ráně při testování potřebuje. Bohužel se dá předpokládat, že se svým stylem věnec nebo kotrmelec ty kotrmelce přijdou a pak už to tak slavný nebude. Radši bych byl pokornej ... Ogier třeba pokornej docela je. A že zrovna on by ani nemusel smajlík smajlík
24. 2. 2017 17:33
1 0
Vždyť tady nikdo titul neslavi, Tommi jen říkal, ze JML muze už letos bojovat o titul, tak nevim proc se do nej tady navazite.Ogiho sebevedome keci jak je nejlepsi a nejrychlejší take nekomu lezou krkem.Jeho výmluva že ps nejel na plno je hodne trapna kdyz dojel 1,5 za Jardem
24. 2. 2017 17:48
0 1
Jenže řeči šéfa Toyoty můžou JML víc uškodit než se zdá.Všeci víme jaké měl JML prohlášení a jak to pak dopadlo.No Se Ožér jen řekl co mu pro Mexiko vyhovuje a proto tak jel.Takže ne výmluva ale chladný kalkul.
24. 2. 2017 21:30
1 0
Jarri vlastně bude čistič, no :D.
24. 2. 2017 22:11 Upraveno 08:30
1 0
Jasně, že můžesmajlík smajlík
24. 2. 2017 22:50
0 0
Ja bych mu to desne pral, ale mam pocit ze to jak vyborne zajel je hlavne v dusledku toho ze od nej nikdo nic neocekaval - kdyby dojel 6. nikdo by byval nic neresil. Uvidime jak se popasuje se zaverem sezony pokud bude tou dobou stale na cele!
25. 2. 2017 09:11
0 1
Ogi je takovej frajer, ze odhadne ze Jari pojede o 1,2s rychleji PS nez on na 2 miste ha ha ha.Jestli nekdo neunese poražku tak je to prave Ogi.On je jak Rusaci v hokeji take zahazuji stribrne medaile.
25. 2. 2017 09:53 Upraveno 09:53
0 1
Původně napsal oifovo
Ja bych mu to desne pral, ale mam pocit ze to jak vyborne zajel je hlavne v dusledku toho ze od nej nikdo nic neocekaval - kdyby dojel 6. nikdo by byval nic neresil. Uvidime jak se popasuje se zaverem sezony pokud bude tou dobou stale na cele!

Vyhrajesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!