Marijan Griebel další účastník JERC U28

Jak to z dosavadních přihlášek vypadá, rozdělení juniorského ERC na dvě části bylo dobrým krokem a o účastníky nouze nebude.

Již dříve v tomto roce přišla oznámení plánů na starty v JERC U28 od několika jezdců a nyní svůj program dokompletoval Marijan Griebel, úřadující juniorský mistr Evropy z roku 2016. Ten, stejně jako například Ralfs Sirmacis a Nikolay Gryazin usedne do Škody Fabie R5 a bude taktéž chtít zaútočit na vítězství a výhru v podobě jednoho startu s vozem WRC specifikace 2016 v MS v příští sezóně. V realizaci Griebelových plánů hraje velkou roli osoba Armina Kremera, jenž letos nebyl spokojen s úrovní WRC2 a protěžováním továrních posádek a po Monte Carlu oznámil odchod ze šampionátu a záměr podpořit právě Griebela, jemuž poslední německý mistr Evropy již nějakou dobu pomáhá. Budget od Kremera pomohl Gribelovi složit potřebný rozpočet na účast v JERC U28 a nic tedy juniorskému mistru Evropy nebrání v pronájmu Fabie od rakouského BRR a startech.

"Mistrovství Evropy je dobrý šampionát s pěknými soutěžemi a hodně dobrým TV pokrytím od Eurosportu. Pro mě je lepší volbou startovat v ERC s vozem R5 a tím pádem být součástí hlavní kategorie, než jet ve WRC2 a bojovat o nějaké 16. místo celkově. Evropský šampionát je nejlepší volbou, kde mohu ukázat své kvality a dále se rozvíjet s vozem R5," říká ke svým letošním plánům Marijan Griebel a pokračuje, "hlavním cílem je JERC U28 a zkusit co nejvíce soutěží půjde a tady musím za podporu poděkovat Arminu Kremerovi. Když mi bylo sedm a rally jsem hrával na Play Stationu, tak můj otec dělal Arminovi mechanika. Teď mě Armin podporuje jak finančně, tak také radami a zkušenostmi. Je skvělé mít přítele jako je Armin v týmu," říká úřadující juniorský evropský mistr ke vztahům s Arminem Kremerem.

Jak už bylo zmíněno výše, Marijan Griebel bude využívat služeb rakouského týmu BRR, tedy zkušeného týmu vedeného rakouskou soutěžní legendou Raimundem Baumschlagerem. Volbou Fabie R5 navíc Griebel zůstane u stejné techniky, s nímž debutoval ve čtyřkolce loni na Kypru, kde dokončil druhý celkově při startu získaném jako odměnu za vítězství v JERC. "Ten výkon mi dodal jistotu a na šotolině jsem ukázal slušnou rychlost. Od Kypru jsem neujel ostrý kilometr, takže v půlce března absolvuju v Rakousku Rebenland Rallye, abych se rozjel před sezónou mistrovství Evropy. Doufám, že oproti loňsku nezpomalím," uzavírá Marijan Griebel.

Komentářů celkem: 8
28. 2. 2017 20:121
1 0
Takový dotaz:ví se s jakým vozem WRC 2016 vítěz absolvuje ten jeden start?
28. 2. 2017 20:332
1 0
co vím, tak se ještě o autě nikdy nepsalo, vždy se jen řeklo WRC 2016
28. 2. 2017 20:413
1 0
Nebylo by ve spojení s JERC U28 něco nového z kuchyně Jana Černého?
1. 3. 2017 06:464
1 0
smajlík Marijáááán smajlík Z tohohle auta do ME mám rozhodně největší radost smajlík
2. 3. 2017 19:535
0 0
Koukám na obrázek a říkám si, tyhle barvy odněkud znám, už jsem je někde viděl......a jóóó, od roku 1985 na všech svých autech....smajlík
2. 3. 2017 19:576
0 0
ARC Vitacit Brno ? Pamatuju si to dobře? smajlík
2. 3. 2017 20:447
0 0
Původně napsal Vrátníček
Koukám na obrázek a říkám si, tyhle barvy odněkud znám, už jsem je někde viděl......a jóóó, od roku 1985 na všech svých autech....[/QUOTE
Ale ta žlutočervenočerná šerpa by ti tehdá neprošla.To bys šel "bručet"smajlíksmajlík
2. 3. 2017 21:218
0 0
gonzo: ARC rozhodně ne,to byl jiný,taky brněnský, ale starší klub, co fungoval spíše pro okruháře a zároveň jako středisko.Tedy my byli Rally Club Brno, tedy RCB, jinak ano, Vitacit, Tang apod., sponzor Lachema Brno, tehdejší výrobce těchto pochutin.
Jinak design našich aut/barvy ne/ je bohužel každý den vidět na všech policejních autech...někdo to skoro dokonale okopčil/myslím někdo z M.B./ a nic nám nedal......
hujer:No jistě, to by si mohl dovolit tehdy asi jenom Petr Holub...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!