8. Testovací RZ Žiželice: fakta a čísla

Testovací RZ Žiželice se kvapem blíží, a tak pojďme nahlédnout pod pokličku finálních příprav trošku jinak.

Testovací RZ Žiželice se kvapem blíží, a tak pojďme nahlédnout pod pokličku finálních příprav trošku jinak. Rozhodli jsme se vyzpovídat organizátory, co vlastně takové testování obnáší.

„Pojďme tedy začít číselnými údaji. Délka testovací erzety v Žiželicích je něco málo přes 2 km. Možná si řeknete, jen 2 km, ale za každým metrem tratě se skrývá spousta práce, mozků, rukou, nohou a hodin času. Ze všeho nejdřív potřebujeme 60 pořadatelů, kteří jsou rozmístěni podél tratě. Každý z pořadatelů zodpovídá za svůj úsek. Celkem rozmístí na 253 kolíků, ať už k upevnění pásky, nebo s nápisy zakázaných prostorů, případně s označením přechodu pro diváky. Samotná páska pak musí být vždy ve velkých zásobách, spočítali jsme, že při Testovací RZ Žiželice spotřebujeme zhruba 2,7 kilometrů pásky. Nesmíme zapomenout také na pohodlí jednotlivých pořadatelů a činovníků, kteří v dešti, větru, sněhu, či v parném slunci stojí zodpovědně na svém stanovišti, a tak si připočtěte židle a stoly do startu a stopky pro časoměřiče, pro vyvolené pořadatele i slunečníky, malé přístřešky a termosky s horkým čajem,“ s úsměvem přibližuje organizaci rallyové zkoušky ředitel soutěže Radek Časta.

„Ovšem Testování nekončí průjezdem posledního závodního automobilu. Samozřejmě na nás všechny čeká uvedení tratě do původního stavu. Nemůžeme nechat na trati nepořádek. A tak přichází na řadu košťata a černé igelitové pytle na odpadky. Pravidelně nám pak kluci a holky lámou násady u košťat a skutečných materiálních ztát se nelze spolehlivě dopátrat,“ dodává s nadsázkou předseda organizačního výboru Stanislav Kafka.

Představte si pak, v jakých číslech se asi pohybují pořadatelé takových podniků jako Rally Šumava nebo Barum Rally. Dost ale bylo řečí, přijďte se sami přesvědčit, jak vypadá organizace Testování v Žiželicích. Srdečně vás jménem pořadatelů a partnerů zveme již na sobotu 18. března 2017.

Foto: Martin Konečný

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!