Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 3. 2017 12:16 − 3271× − 0

Lukasz Habaj letos s evropskými plány

Již loni se polský pilot Lukasz Habaj vydal na zkušenou do Evropy a do stejného šampionátu míří jeho plány i letos.

Dalším účastníkem letošního ročníku kontinentálního šampionátu je Lukasz Habaj, který po zisku domácího mistrovského titulu v roce 2015 vyrazil na zkušenou do Evropy již vloni, ale s Fiestou R5 se mu s výjimkou Rzeszowa příliš nevedlo. Ve Zlíně havaroval, na Liepaji ulomil kolo, ale to polského pilota nedemotivovalo a pro letošek oznámil úmysl šesti startů v ME a do Fordu vedle něj usedne nový spolujezdec Daniel Dymurski, který loni vybojoval po boku Wojtka Chuchaly titul v ERC2. "Jsem si jistý, že jeho zkušenosti budou velkým přínosem, zejména na soutěžích jako jsou Azory, kde jsem doposud nestartoval. Plánujeme šest soutěží a chybět budeme asi v Řecku a na Kypru," říká Lukasz Habaj.

Jak lze dedukovat z předchozího vyjádření, sezónu plánuje polská posádka začít na Azorech a pro tuto soutěž a následující Islas Canarias nehodlá Lukasz Habaj měnit techniku. Pak však nevylučuje, že by pauza před Rzeszowem mohla něco přinést: "První dvě soutěže pojedu s mojí starou Fiestou a pak mě čekají tři měsíce pauzy do dalšího startu, takže budu mít dost prostoru na přemýšlení nad tím, zda sezónu dojet se stejným autem nebo přezbrojit. Zvažuji nějaké možnosti, ale nyní je ještě hodně brzo na to říct, jak se to vyvrbí."

Jelikož médii již před nedávnem proběhla zpráva o možném postupu dalšího Poláka Grzegorze Grzyba do ME, naskýtá se otázka, proč Habaj volí pokračování v Evropě a nezkusí znovu vybojovat uvolněný domácí trůn. "Evropský šampionát pro mě byl přirozenou volbou po zisku domácího titulu. Loni jsem si vyzkoušel pár soutěží a moc se mi líbíly. Ze všech úhlů pohledu jde pro mě o úplně novou zkušenost. Cítím, že ERC je šampionát, kde se mohu rozvíjet jak já, tak tým. Navíc jde o náročnější závodění, než na národní úrovni," uzavírá Lukasz Habaj.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!