Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 3. 2017 20:56 − 4736× − 2

Kluci M-Sportí s testy nešetří

Aktuální vedoucí tým klasifikace značek, britský M-Sport si v pauze mezi Švédskem a Mexikem naordinoval 1500 testovacích kilometrů.

Průběžné umístění lídra týmové klasifikace v mistrovství světa zřejmě zavazuje a vedoucí M-Sport si v pauze mezi Švédskou a Mexickou rally naordinoval hned 1 500 testovacích kilometrů na nezpevněném povrchu s cílem pokračování v dosavadních úspěšných vystoupeních. Číslo je to úctyhodné, protože za celý rok 2016 najezdily prototypy Fiesty WRC 6 500 km, takže teď šlo téměř o čtvrtinu toho, co se najezdilo vloni. Na konci února tedy M-Sport naplánoval toto mamutí testování, kde bylo cílem najít ideální šotolinové nastavení a vyzkoušet spolehlivost Fiesty před první šotolinou sezóny. Když bychom ve hře s čísly pokračovali, tak celá Mexická rally měří 370 ostrých kilometrů, takže na testu M-Sport odjet tuto rally téměř čtyřikrát.

"Měli jsme fantastický vstup do sezóny, ale už na nás čeká další výzva spojená se šotolinovým debutem Fiesty. Na předsoutěžním testu jsme najezdili hromadu kilometrů a získali další poznatky o nastavení vozu, což doufáme, že se nám příští víkend oplatí v podobě výsledku," říká Malcolm Wilson a pokračuje, "jasně, ostrou soutěž nic nenahradí a všichni jsou na trní z toho, zda dokážeme navázat na parádní vstup do sezóny. Nevidím důvod, proč bychom neměli a i přes to, že v úvodu nebudeme mít výhodnou startovní pozici, tak cílíme na stupně vítězů."

Vozy M-Sportu do Mexické vyrazí jako druhý a třetí v pořadí za Jarim-Mattin Latvalou a to znamená jediné, poprvé od roku 2014 nepojede Sébastien Ogier na úplném čele a nebude prvním vozem umetajícím trať. "I přes to to bude velká výzva. Budeme jako druhý vůz na trati a pořád tak toho na trati bude k čištění. Musíme se snažit, abychom po prvním dni byli na dostřel soupeřům a pak uvidíme, čeho půjde dosáhnout až se podmínky více srovnají," pokračuje plány na úvod Mexické rally Malcolm Wilson a dodává, "dobře jsme sezónu začali, ale teď nás čeká něco odlišné. Teď poprvé pocítíme, jak se nová auta chovají v soutěži na šotolině a uvidíme, jak si na něm Fiesty budou stát proti soupeřům. Test s množstvím kilometrům byl skutečně užitečný, ale soutěž samotnou nic nenahradí," uzavírá šéf M-Sportu.

Komentářů celkem: 2
9. 3. 2017 07:47
0 0
1500 km, to je opravdu dost.. na ,,netovární" tým..
klobůk dole..smajlík
9. 3. 2017 11:56
0 0
Pro Guruna:
"I přes to to bude velká výzva. Budeme jako druhý vůz na trati a pořád tak toho na trati bude k čištění. Musíme se snažit, abychom po prvním dni byli na dostřel soupeřům a pak uvidíme, čeho půjde dosáhnout až se podmínky více srovnají,"
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!