Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 3. 2017 21:46 − 3938× − 1

Kalle letos na třech frontách, vyráží do Itálie

Kalle Rovanperä dostal nedávno povolení ke startům na domácích tratích a nyní se povedlo zrealizovat jeho účast v italském CIR.

Není to zase tak dávno, co to vypadalo, že talentovaný Kalle Rovanperä pojede letos převážně jen v Lotyšsku. Ale svůj názor na starty neplnoletých jezdců mezitím stihli přehodnotit ve Finsku, kde už Kalle stihnul vyhrát druhý podnik tamního mistráku SM Vaakuna Ralli a nyní názor mění i v Itálii. No a to znamená jediné, na Apeninském poloostrově budou moci diváci letos sledovat Finovo učení se na asfaltu, když mladý pilot plánuje obsadit většinu podniků nejvyššího šampionátu CIR. Symbolicky tak naváže na své krajany Mikka Hirvonena a Jari-Matti Latvalu, kteří se oba v začátcích kariéry v Itálii také ukazovali.

Zajímavou je technika, která bude pro Kalleho Rovanperu na Apeninském poloostrově připravena, protože nepůjde o obvyklou Fabii R5 z dílen Toniho Gardemeisra, nýbrž pojede s 208 T16 Peugeotu Italia v barvách Pirelli a bude tak týmovým kolegou domácího matadora Paola Andreucciho. První start na sebe nenechá dlouho čekat, Rovanperä začne už příští víkend na Rally Il Ciocco. "Jsem velmi vděčný Pirelli, že pomohlo tento úžasný projekt zrealizovat. Chci sbírat zkušenosti na asfaltu, protože většinu svých startů jsem zatím odjel na šotolině," říká k nejnovějšímu programu Kalle Rovanperä, jehož jediné starty na asfaltu se váží k loňskému podzimu a Monza Rally Show a Bettegově memoriálu.

"S Paolem jako týmovým kolegou a podporou Pirelli mám ty nejlepší možné učitele pokud jde o jízdu na zpevněném povrchu. Pro mě to letos bude o učení a na výsledky se ohlížet nebudu," dodává mladý Fin. K angažmá nového pilota dodává pár slov Carlo Leoni z Peugeotu Italia: "Jsme nadšení, že si Kalle vybral 208 T16 a Pirelli, což je ta nejkonkurenceschopnější kombinace auta a pneumatik v italském šampionátu. Spolupráce s Paolem a účast v CIR bude znamenat důležitý milník v Kalleho jezdecké kariéře."

Jak již zaznělo, na italské starty zajišťuje budget Pirelli, které Kalleho přivedlo do Itálie již vloni za zmíněný Bettegův memoriál. Tam při premiéře s vozem WRC bral druhé místo, když až ve finále podlehl Elfynu Evansovi "V Pirelli pevně věříme v podporu budoucích šampionů a proto jsme potěšeni, že jsme mohli Kallemu nabídnout tuto nebývalou nabídku. Kombinace našich znalostí spolu s těmi Paolovými a Peugeotu Italia by měla Kallemu pomoci udělat další velké kroky směrem k naplnění jeho neobyčejného potenciálu," uzavírá Terenzio Testoni zodpovědný v Pirelli za rallyové aktivity.

Komentářů celkem: 1
haq
10. 3. 2017 11:02
0 0
Ten kluk má kliku, snad tu šanci dobře využije smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!