10. 3. 2017 06:52 − 1896× − 1

Valaška šíří osvětu a pomáhá

Janča – 36. Valašská rally to nebude jen boj o sekundy na tratích rychlostních zkoušek.

JANČA – 36. Valašská rally, úvodní podnik MČR v rally probíhající ve dnech 24. – 26. března 2017, to nebude jen boj o sekundy na tratích rychlostních zkoušek, ale také více doprovodného programu, který bude směřován do hlavních center soutěže, Valašského Meziříčí a na polygon v Kopřivnici.

Organizační tým JANČA – 36. Valašské rally Valmez 2017 se při přípravě závodu spojil s pracovníky zdravotnických zařízení skupiny AGEL, Nemocnice Valašské Meziříčí a Nemocnice Nový Jičín. Společně pro veřejnost připravují unikátní odborné ukázky. Meziříčští zdravotníci připravují specializovanou prezentaci na valašskomeziříčské náměstí, jejich kolegové z Nového Jičína pak do prostoru servisního areálu v kopřivnické Tatře.

„Jsme rádi, že nás pořadatel Valašky s nabídkou na spolupráci při zabezpečení doprovodného programu oslovil. Tento závod je mezi lidmi velmi oblíbený a je dobře, že nemyslí pouze na to své, ale rovněž na to, jak pomoci lidem vštípit nutnost péče o své zdraví a připomenout jim, jak se zachovat v situacích, které jsou součástí běžného života,“ vyjádřil se marketingový a organizační asistent Nemocnice Valašské Meziříčí Michal Václav.

První událostí, která se ve „zdravotním“ doprovodném programu JANČA – 36. Valašské rally Valmez uskuteční, je akce nazvaná „Daruj krev s Valašskou rally“. Zabezpečuje ji transfúzní stanice Nemocnice Nový Jičín. Jejím smyslem a významem se není potřeba zabývat. „Děkujeme všem, kteří vyslyší hlasy pořadatelů Valašské rally a našeho zdravotnického zařízení a přijdou svou krev darovat,“ uvedla s uznáním specialistka pro marketing a PR Nemocnice Nový Jičín Lucie Prchalová.

Z plánovaného pátečního programu (24. března 2017) na valašskomeziříčském náměstí vyberme to nejzajímavější. Tím budou ukázky praktického nácviku pomoci při nehodě cyklisty a v případě autonehody (včetně ukázky činnosti záchranářů a hasičů). Zdravotnický personál bude návštěvníky dále seznamovat s nutností autolékárniček ve vozidlech, používání reflexních vest a výstražného trojúhelníku a podobně. Součástí stánku bude i osvětové pracoviště pro odvykání kouření.

Na sobotu (25. březen 2017) od 9 do 12 hodin připravují valašskomeziříčští zdravotníci na meziříčském náměstí soutěžní dopoledne pro děti. Jak jinak, než ve zdravotnickém stylu…

Novojičínští zdravotníci připravují podobný program návštěvníkům JANČA – 36. Valašské rally Valmez 2017 v servisním areálu Tatra v Kopřivnici. V sobotu 25. března 2017, mezi 10. – 16. hodinou budou moci zavítat do následujících pracovních sekcí: test krevní skupiny, vyšetření cholesterolu (tuku) v krvi, ukázky resuscitace (v každou celou hodinu), prohlídka záchranářského sanitního vozidla a sádrování. Domů si odtud můžete odnést odlitek vlastní ruky.

Významnou akcí, kterou hodlá pořadatel Valašky ukázat na lidskost a dobročinnost soutěžních posádek a fanoušků rally, je pomoc rodině pečující o malého chlapce, kterému osud nepřál. JANČA – 36. Valašská rally Valmez 2017 ve spolupráci s autorkou scénáře valašského filmu Děda Martou Santovjákovou Gerlíkovou pořádá sbírku pro Šimonka Vaška. Ta nese název: „Šimonku, jedeme pro tebe!“. Ti, kteří se rozhodnou do sbírky přispět, najdou pokladničky v pátek 24. března při administrativní a technické přejímce v Autocentru Lukáš (mezi 8. – 19. hod.) a na náměstí ve Valašském Meziříčí (mezi 14. – 19. hod.). Pro zájemce o zaslání příspěvku uvádíme i číslo účtu veřejné sbírky pro Šimonka: 2301099170 / 2010.

Informačním kanálem JANČA – 36. Valašské rally je internetová stránka www.valasskarally.cz.

Komentářů celkem: 1
10. 3. 2017 17:14
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!