Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 3. 2017 20:46 − 4749× − 3

Seb Ogier: S Fiestou se pořád sžívám

Třetí soutěž sezóny, povede se Sébastienu Ogierovi vybojovat třetí stupně vítězů? To ukáže Mexická rally.

Po vítězství v Monaku a druhém místě ve Švédsku se Sébastien Ogier nachází na nezvyklé druhé příčce průběžné klasifikace MS, ale zdaleka není všem dnům konec, protože šampionát je na začátku a Francouzova ztráta na vedoucího Jari-Matti Latvalu je minimální. Jak jsme informovali před několika dny, M-Sport si na konci února střihnul dlouhý, 1 500 kilometrový test na šotolině a Seb Ogier dnes říká, že se povedlo odhalit některé nedostatky, kterým se dostane vylepšení a které by měly více přizpůsobit auto Francouzovu jezdeckému stylu.

"Absolvovali jsme dobrý test, hodně dlouhý s množstvím kilometrů, což je pozitivní, ale abych se přiznal, tak jsem se na jeho začátku trochu trápil. Druhý den se můj pocit jenom zlepšoval, takže jsem se pomalu začal dostávat tam, kde jsem chtěl být," říká k předmexickému testu Sébastien Ogier a pokračuje, "jsem hodně nedočkavý na vývojové testy, které nás brzy čekají a kde možná budu mít možnost testovat nové díly čekající na homologaci. Jde o drobnosti spojené s diferenciálem a k tomu věci na vyvážení auta a na zavěšení. Snažím se, aby se mi s autem líp jezdilo a abych byl celou dobu schopný s autem dělat přesně to, co chci."

Ogierem zmiňované plány jsou však na programu až po Mexické rally, která se jede o tomto víkendu a kde by Seb chtěl pokračovat v dobrém vstupu do sezóny. Ač se dle svých slov necítí z Fiestou ještě úplně 100% sžitý, rád by dokončil na pěkném umístění. "Těžko to vyjádřit procenty, ale zatím se v autě necítím tak pohodlně, jako jsem byl zvyklý v tom předchozím, ale s ním jsem taky najezdil mnohem více. Ale i tak si myslím, že s tím, kde jsme teď, jsme schopní zajíždět dobré výsledky. Je dobré vidět, že zatím naše výkony nebyly špatné a že je zde v otázce pocitu v autě prostor pro zlepšení. Musíme se snažit pokračovat takto dál, z každé rally zkusit vydolovat co nejvíc i přes to, že někdy jako například ve Švédsku nepojedeme na hraně jak bych si představoval," uzavírá čtyřnásobný mistr světa.

Komentářů celkem: 3
10. 3. 2017 22:41
0 0
Z posledného videa z testovania mi prišiel Seb s autom sžitý neskutočne smajlík
10. 3. 2017 23:17
0 0
Je to borec a moc mu fandim. A moc bych to Malcolmovi přál. Go
12. 3. 2017 15:29
0 0
Dovolím si poupravit informaci o druhém místě ze Švédska, druhý byl, jestli se nepletu, Ottík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!