Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 3. 2017 09:11 − 8349× − 2

Kris Meeke si nadále drží mexické vedení

Druhá etapa Mexické rally je minulostí a pořadí se měnilo jen na příčkách za pódiem.

Původně měla být druhá etapa Mexické rally o několik stovek metrů kratší než ta úvodní, ale jak už víme, včera se rušila dopolední sekce a tím pádem v kilometráži vyhrála sobota. Ta nabídka 157 km rozdělených do šesti klasických testů ke kterým se přidaly další tři kroužení na superspeciálkách, jejichž počet je zřejmě mexickou specialitou. Ostatně počítejte s námi. Z celkového počtu 20 zkoušek jich hned 8 byly právě superspeciálky… Z programu sobotní etapy byl nejdelším testem ten s názvem Lajas de Oro, která ve své části nabídla cesty, které se nikdy v soutěži nejely a celkově se sestávala z častých změn povrchů. Po včerejšku byl ve vedení Meeke před Ogierem a v sobotu se čekalo, zda Francouz využije zlepšené startovní pozice pro druhý den k útoku na čelo nebo ne.

Tempo však v dopolední sekci udávaly Hyundai, když dva nejlepší časy zaznamenal Sordo a jeden dělený přidal Neuville s Meekem. Na pořadí na čele soutěže to nemělo žádný vliv, protože nadále si první místo držel poslední jmenovaný jezdec, jehož marně stíhal druhý Ogier. Třetí Neuville pak na Francouze ztrácel téměř tři čtvrtě minutu a proto je potřeba změny v pořadí hledat až pod stupni vítězů. Tam hned po první sobotní vložce šel na čtvrté místo Tänak, který se posunul před chřipkou sužovaného Hänninena. Na RZ11 se pak před Fina na páté místo posunul i Paddon a tím byla podoba nejrychlejší pětice po polovině soboty hotova.

Odpoledne se to podstatné dělo na druhém průjezdu nejdelší Lajas de Oro, kde se Ogier přetočil a ztratil nějakých deset sekund. Tím se jeho ztráta na Meeka navýšila na téměř 40 sekund, ale 10 jich čtyřnásobný mistr stihl ještě do konce etapy na superspeciálkách stáhnout. Pořadí po sobotě tedy bylo ve vedení závodu takové, že Meeke má půlminutu náskoku na Ogiera a dalších 40 sekund nazpět jede Neuville. Čtvrtá Tänak je necelou minutu pod stupni vítězů na čtvrtém místě, ještě o něco více ztrácí pátý Paddon. Na RZ16 se prohodilo pořadí Toyot, když se Latvala posunul na šesté místo před Hänninena. Osmý je Sordo, jemuž byla zrušena páteční penalizace, devátý je Evans (toho naopak pětiminutová penalizace tíží od samého startu rally) a desítku uzavírá Tidemand, který se přetahuje o prvenství s Camillim ve WRC2.

Rally Guanajuato Mexico – po RZ17
1.Meeke Kris – Nagle PaulCitroën C3 WRC2:47:33,3
2.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienFord Fiesta WRC '17+30,9
3.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 Coupe WRC+1:10,5
4.Tänak Ott – Järveoja MartinFord Fiesta WRC '17+2:12,6
5.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 Coupe WRC+3:25,5
6.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaToyota Yaris WRC+4:32,6
7.Hänninen Juho – Lindström KajToyota Yaris WRC+4:32,9
8.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 Coupe WRC+5:16,1
9.Evans Elfyn – Barritt DanielFord Fiesta WRC '17+8:41,9
10.Tidemand Pontus – Andersson JonasŠkoda Fabia R5+9:26,4

Výsledky sledujte na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 2
12. 3. 2017 10:061
0 0
Tomu pořadí nějak nerozumím......
12. 3. 2017 10:162
0 0
... jako kdybys nevěděl, že kuře je ocas to neumí napsat článek bez blbosti
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!