Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 3. 2017 19:03 − 5139× − 1

Alex Lukyanuk zkusí do třetice štěstí v ERC

Alexey Lukyanuk se představil v MS při Švédské rally, ale dnes ohlásil, že jeho další kroky směřují opět do evropského šampionátu.

Ve Švédsku se Alexey Lukyanuk ukázal v mistrovství světa, ale provázely jej problémy a výsledek nedopadl nejlépe. Jak před startem druhého podniku MS ruský pilot říkal, program byl jasný jen pro daný závod a pak teprve chtěl řešit, co dál s letošní sezónou. No a výsledkem je, že moskevský rodák volí setrvání v mistrovství Evropy, kde loni vybojovat vícemistrovský titul. Celkově půjde o jeho třetí sezónu v šampionátu a cílem Lukyanuka bude snaha o to, aby se stal prvním Rusem, který dokáže vybojovat kontinentální primát. Program plánuje zahájit hned na Azorských ostrovech, kde se dle předběžných informací sejde kolem tří desítek vozů R5 a body tak budou pro všechny hodně náročné.

"Znova pojedeme ERC a cílem bude útok na titul. Na začátku roku jsme se snažili zrealizovat účast v MS, ale to bylo závislé na rozhodnutích sponzorů. Bohužel se nenaplnila očekávání, ale aspoň jsme se ve WRC2 svezli ve Švédsku a teď se rozhodli, že raději pojedeme v ERC, kde jsou mnohem nižší náklady," nastiňuje Alex Lukyanuk důvody, které vedly k volbě kontinentálního šampionátu a pokračuje, "podle toho, kdo všechno by chtěl letos jet, bude o titul velká řežba a my se už chystáme na první soutěž, trénujeme rozpis, sledujeme onboardy a nemůžeme se dočkat startu."

Aley Lukyanuk je už v ERC starým známým, stejně tak i jeho kopilot Alexey Arnautov a vůz, kterým bude opět Fiesta R5 ze zlínského H-Racingu. Ale novinkou budou barvy, protože na prvních dvou soutěžích sezóny bude mít ruské duo nového sponzora. S lehkou nadsázkou a přihlédnutí k haváriím lze říct, že to bude sponzor více než vhodný, protože jím bude jedna z největších ruských pojišťoven Rosgosstrakh. "První dvě soutěže pojedeme v nezvyklých barvách, když nás podpoří Rosgosstrakh. Pokračuje ale také naše dlouhodobá spolupráce s Borisem Ziminem, jehož podpora nám pomáhá se posunovat dále," dodává Alex Lukyanuk.

Komentářů celkem: 1
15. 3. 2017 16:571 Upraveno 16:58
0 0
Toš Luky vitaj do Zlína a bedna bude jistá,že na to máš jsi už ukázal a je radost se na tebe dívat....smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!