1. 4. 2017 06:57 − 8006× − 4

Objednávka č. 18491001

Loni jsem přerušil (zlé jazyky hovoří, že ukončil) závodění a Clio bylo na prodej.

Objevilo se několik zájemců, nikdo z nich ale nedotáhl koupi vicemistrovského vozu třídy 8 ze slovenského šampionátu 2014 až úplně do konce (jako že nikdo z nich nakonec nezaplatil). Nevadilo mi to, i s touto variantou jsem počítal a až odložím náhradní kočár, tak se ke Cliu můžu třeba vrátit. Na důchod, jestli bude tedy s autem možné ještě (nebo už?) závodit a zároveň nebudou jezdci z nižších tříd pouze přívažkem ve startovním poli.

Nakonec ale Clio ani v letošním roce strádat nebude – přečtěte si krátký příběh o jedné malé objednávce na klenoty-budin.cz:

Objednávka číslo 18491001 na dětské hodinky JVD J7156.2 se tvářila jako každá jiná. Ale nebyla. Za vše mohla krátká poznámka na konci objednávky: "Nemohlo by být vyobrazené závodní auto na řemínku nějaké rallyové?" Tušíte správně – nemohlo. Ale dotazem mě objednavatel překvapil a neodpustil jsem si poznámku ve stylu, že mě zájem o rally těší a že objednal na správné adrese…


Momentka z Polska ze slovenského šampionátu

Komunikace i obchod mohl být u konce, ale dialog se rozvinul až k tomu, že zákazník by také rád okusil vášeň jménem rally. Zkušeně jsem mu poradil, ať to nedělá a pak mu nabídl svoje Clio… Slušně, byť nadšeně, odmítl a měsíc se nic nedělo.

V úterý, 7. února, se zákazník ozval s tím, že jeho odmítnutí platí, nicméně má zahraničního (!) příbuzného, který se odmítnutí už tolik nebrání. Slovo dalo slovo a do 14 dnů se přijeli na Clio nejen podívat, ale ho i zkusit. Clio bývalé třídy N není nějaký závodní monstrspeciál, spíš civilní sportovní verze s rámem, ale nápadníkům se zalíbila lehká ovladatelnost, obecná nenáročnost vozu a přívětivá nabídka pronájmu.

Také je pobavil fakt, že zatímco Slovák s tímto autem jezdil v Česku, já – jako kovaný Čech – jsem s ním pro změnu jezdil na Slovensku… Dobrá story je také ta, kdy jsme jeli s Moravákem slovenské mistrovství v Polsku a servisoval nám Němec. Pan Němec. Ten pan Němec, který pak zhruba dva roky obýval sedačku spolujezdce.


Hustopeče, soutěž, která má duši…

Angažováním této nové posádky znovu o něco více otevíráme jednomu stříbrnému Cliu s poznávací značkou 10R0128 Evropu – představuji Vám totiž novou posádku stříbrného šípu Henry Rough – Johnny Shepherd!

Domluva platí (prozatím) na dva rallysprinty a dál se uvidí. Jsem rád, že Clio nebude "hnít" v garáži a že se alespoň párkrát v roce projede po kotárech českých. Nadšení angažovaných soutěžáků je veliké a třeba ho promění i v zajímavé výsledky. Důležité je si ty soutěže hlavně užít!

Komentářů celkem: 4
1. 4. 2017 11:061
0 0
A svrbí tě už ruce? smajlík
1. 4. 2017 12:062
0 0
tohle je story pro Hollywood (nebo pro Cimrmana?), hlavně ten internacionální propletenec s Čechem Němcem smajlíksmajlík
3. 4. 2017 07:213
1 0
Hele, ale to nebyl apríl! Jsem to blbě naplánoval...
3. 4. 2017 09:474
0 0
ani na chvíli mě nenapadlo, že by to měl bejt apríl, všemu napsanýmu naprosto věřím a proto jsem psal o tom Hollywoodu smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!