Jezdec šampionátu WRC na MOGUL Dakar Setkání v Sosnové

MOGUL Dakar Setkání přivítá zahraniční hvězdu rallysportu první velikosti. Divákům se představí Xavier Pons.

Autodrom v Sosnové u České Lípy je tradičním místem pro školení řidičů, kteří zde v kurzech bezpečné jízdy získávají správné návyky v řízení. Ty jim pak pomáhají v jejich každodenním životě a čase, který tráví na silnicích. Na zdejším autodromu se ale také pořádají nejrůznější sportovní akce, kdy jednou z nejvýznamnějších v tomto roce bude MOGUL Dakar Setkání, která proběhne již v neděli 26. března a řadí se mezi další významné sportovní akce v Libereckém kraji. V Sosnové se představí ti nejlepší čeští závodníci z Rallye Dakar, Africa ECO Race a dalších maratónských a offroad soutěží.

V tomto roce MOGUL Dakar Setkání v Sosnové kromě české špičky nabídne také zahraniční hvězdu první velikosti, kterou je španělský závodník Xavier Pons. Ten má za sebou dlouhou kariéru soutěžního jezdce v mistrovství světa v rally, kdy byl členem továrního týmu Subaru WRT a také týmu Kronos Total Citroën WRT, kde s Citroënem Xsara WRC závodil po boku Sébastiena Loeba. Xavier Pons se zde představí jako člen týmu South Racing, který je globálním týmem sídlící v Evropě, Jižní Africe a Jižní Americe. Jako jediný tým na světě je pověřený automobilkou Ford ke stavbě oficiálních dakarských speciálů s označením Ford Ranger Dakar. South Racing se tak pyšní zařazením do rodiny Ford Performance, ve které jsou například M-Sport (FIA WRC) nebo Ganassis Racing (FIA WEC). Majitel a manažer týmu Scott Abraham prošel týmy jako X-Raid (BMW, Mini) a OVERDRIVE (Toyota). Jedničkou týmu je v současné době španělský závodník Xavier Pons, který ve světovém šampionátu odjel dvaašedesát soutěží a nyní se věnuje převážně závodění v offroad maratonech.

MOGUL Dakar Setkání v Sosnové u České Lípy nabídne v neděli 26. března fanouškům motoristického sportu celodenní program od 9:00 do 16:30v jehož rámci budou moci sledovat dakarské speciály v prostoru divácky přístupné servisní zóny, kde se milovníkům techniky nabídne jedinečný pohled z blízka na dakarské speciály, které zdolávají tisíce kilometrů těch nejtěžších rally světa. Závodníci svou techniku představí ale také na atraktivní offroadové trati, což v podobném obsazení není možné vidět nikde jinde v České republice. Součástí programu MOGUL Dakar Setkání bude také finále seriálu MOGUL Driving Cup v němž se utká pestrá směsice soutěžních speciálů na paralelní trati autodromu a vystřídá tak dakarské speciály, které budou zrovna v servisním zázemí. Na trati se tak stále bude něco dít a zkrátka nepřijdou ani fanoušci atraktivních dakarských RC modelů, které se zde představí v exhibičním závodě. Velké dakarské speciály doplní výstava malých, ale excelentně propracovaných modelů dakarské techniky, která bude rovněž v areálu přístupná divákům.

Více informací postupem času naleznete na adrese www.autodrom.cz a facebooku Autodromu Sosnová. Vstupenky za cenu 150,- Kč pro dospělé si můžete objednat v předprodeji na emailu obchod@autodrom.cz a nebo zakoupit přímo na místě době konání akce v pokladnách autodromu. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Komentářů celkem: 5
20. 3. 2017 12:01
1 0
Ta poslední fotka je špicová smajlík smajlík
20. 3. 2017 12:08
1 0
Jo, skoro jak na Čínově smajlík
20. 3. 2017 12:10 Upraveno 12:13
1 0
Původně napsal shifty
Ta poslední fotka je špicová smajlík smajlík
souhlas smajlík celkem mě zajímalo, jak to dopadlo, tak jsem našel video kde je vidět ten průjezd. čas 1:30
https://www.youtube.com/watch?v=-Ek-WpQIp1M
a zepředu https://www.youtube.com/watch?v=V_NZk1WZtiI
20. 3. 2017 14:42
1 0
Jo super, dík! To to letí...smajlíksmajlík
to sem ještě četl pravidelně časopis rally..... smajlík
22. 3. 2017 08:22
1 0
Ty Subaru byly tak krásnýsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!