Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 3. 2017 21:22 − 13959× − 22

Seb zajede se vším a P306 Maxi není výjimkou

Seb Loeb světovou rally nahradil raidy, ale když se občas sveze, tak to stále stojí za to. Naposled o tomto víkendu, kde kraloval s P306 Maxi.

Králem světových rally byl po dlouhých devět let Sébastien Loeb, ale v roce 2012 se s pravidelnými starty rozloučil a od té doby se v MS párkrát svezl, naposledy před dvěma lety v Monaku. Mimo světový šampionát si však občas nějakou soutěž odjede, pojímá ji však rodinně, když na pravou sedačku usadí svou ženu Séverine. Avšak ani to nejúspěšnějšímu jezdci historie MS nebrání v opakování kvalitních výsledků, vždyť ze všech manželských startů jen jednou Loebovi nedojeli na prvním místě. A výjimkou nebyl ani zatím poslední společný start při Rallye National de Haute-Provence, která se jela o uplynulém víkendu a kde se manželská posádka posadila do legendárního kitu Peugeotu 306 Maxi. S ním dokázali Loebovi vyhrát sedm zkoušek s osmi a v cíli slavit prvenství s náskokem půlminuty na nejbližšího soupeře s Fiestou WRC.


Foto: FB Sébastien Loeb

"Hlavním cílem bylo užít si celý víkend a to se, myslím, povedlo. Zkoušky připomínaly Rallye Monte Carlo nebo Rallye du Var, povrch měl dobrou přilnavost a cesty byly rychlé, uskákané a místy široké. Je to profil tratě, na kterém je příjemné jet s vozem kit car," hodnotí Seb Loeb svůj víkend za volantem vozu, se kterým slavily úspěchy jména jako Panizzi či Delecour a pokračuje "porovnávali jsme se s místním jezdcem Ericem Fanguiaire s Fiestou WRC, takže to byla o to větší zábava. Museli jsme se pořádně snažit, abychom jeli vpředu. Hlavní náskok se nám povedlo vybudovat na šestém testu Esparron, který byl technický, s velmi rychlými pasážemi z kopce a myslím, že jsem tam zajel dobře. "

Jak se dále Sébastien Loeb nechal slyšet, před startem moc netušil, co od Peugeotu 306 Maxi může čekat, ale nakonec byl s výkonem vozu více než spokojený. "Auto dokáže pořádně letět a jet v rychlých úsecích. V průběhu rally jsem postupně vylepšovat svůj styl a spolu s týmem jsme lehce dolaďovali nastavení, abychom se zbavili nedotáčivosti, která nás na začátku rally trochu zlobila. S mým novým autem jsem obzvláště spokojený a už se těším, až se zase posadím za jeho volant," uzavírá devítinásobný mistr světa.

Komentářů celkem: 22
23. 3. 2017 14:30
0 0
V tom videu, co je na facebooku, řadí na rovince buď 7 nebo neutrál smajlík
MPI
23. 3. 2017 14:39
0 0
Původně napsal cyklista2
V tom videu, co je na facebooku, řadí na rovince buď 7 nebo neutrál smajlík
306 Maxi mohla být vybavena jak 6ti tak 7mi stupňovou sekvencí smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!