Z historie MS – před 11 lety zahynul Jörg Bastuck

Dnes je tomu na den přesně 11 let, kdy došlo při Rally Catalunya 2006 k velmi nešťastné shodě náhod.

Možná si na to vzpomenete. K neštěstí došlo už na RZ2. Německá posádka Aaron Burkart – Jörg Bastuck s vozem Citroen C2 S1600 vylétla s vozem mimo trať a poškodila kolo. Rozhodli se kolo vyměnit, jenže pak ve stejném místě vylétl ven i Barry Clark s Fiestou ST a Jörga Bastucka bohužel srazil. Ten bohužel vážným zraněním po leteckém převozu do nemocnice zemřel ve věku 37 let.

Paradoxem (nebo osudem?) je, že Bastuck startoval s Burkartem vůbec poprvé a měl to být jeho krok do světa nejvyšší úrovně rally. A jeho sen skončil už na RZ2.

Pojďme se ještě podívat, jak se vyvíjela kariéra dalších účastníků této tragické události. Aaron Burkart pokračoval v kariéře hned na následující Korsice. Jeho kariéra vygradovala titulem JWRC v sezóně 2010. Přechod do vyšší kategorie se ale už nepovedl po sezóně 2011 kariéru ukončil. Jeho poslední zaznamenaný start je s Integrálou na Jänneru 2013.

Barry Clark uzavřel kariéru ještě dříve. V roce 2008 startoval 4x v MS s vozem WRC, ale tím svoji kariéru i uzavřel v 26 letech. Jediný, kdo tak v kariéře pokračuje, je jeho tehdejší spolujezdec Scott Martin. Ten pak pokračoval s Matthew Wilsonem, Khalidem Al-Qassimem a poslední sezóny jezdí s Craigem Breenem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!