30. 3. 2017 19:36 − 1651× − 0

Jan Černý startuje na Azorských ostrovech

Posádku MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu čeká start na první soutěži ME v rally v rámci reprezentačních povinností.

Jan Černý s Petrem Černohorským byli v letošním roce zařazeni do reprezentačního týmu Autoklubu České republiky v automobilových soutěžích a stojí právě na startu jejich první letošní soutěže v seriálu mistrovství Evropy v rally – ERC. Česká dvojice startující se Škodou Fabia R5, kterou si na místě soutěže z časových a logistických důvodů pronajala od španělského týmu ARVidal, startuje na Azorských ostrovech v rámci kategorie Junior U28, kam jsou zařazeni mladí jezdci do 28 let. Jan Černý s Petrem Černohorským startující v dresu reprezentace Autoklubu ČR ale mají za cíl uspět nejen mezi juniory, ale v obrovské konkurenci vozů kategorie R5 chtějí na šotolinové soutěži zajet dobře i v absolutním pořadí. Předchozí povedená Valašská rally posádku pozitivně namotivovala a Jan Černý již dobře tuší, co jej na největším ostrově Azorského souostroví Sao Miguel v Atlantském oceánu čeká. Honza zde již absolvoval jeden start se Škodou Fabia S2000 a dobře poznal náročnost zdejších tratí a podnebí. Azores Airlines Rally se totiž odehrává na velmi členitých šotolinových zkouškách, které často vedou ve vyšších partiích ostrova, kde je po většinu času halí husté mraky. Ty pak dokáží řádně a dost nečekaně zkomplikovat podmínky na rychlostní zkoušce, která má zcela jiný charakter než testy, které známe například z České republiky.

Azores Airlines Rally, která právě startuje, je rozdělená do dvou etap, a odehraje se na šestnácti měřených úsecích. Start soutěže je naplánován na čtvrtek 30. března a do cíle dorazí ty úspěšné posádky v neděli 1. dubna 2017. Sledujte tým MOGUL ŠKODA ACA RACING a cestu za snem Jana Černého na sociálních sítích, kde vás jezdec více vtáhne do atmosféry této náročné soutěže mistrovství Evropy.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Jsem hrdý na to, že na soutěži mistrovství Evropy ERC můžeme reprezentovat Českou republiku a Autoklub ČR. Děkuji za tuto šanci a uděláme všechno proto, abychom uspěli. Nejedeme zde jen sami za sebe. Po seznamovacích jízdách, které se tady jedou jen na dva průjezdy, víme, že máme před sebou těžkou soutěž, do které může hodně zasáhnout počasí. To už jsme si v minulosti zažili a víme tak, na co se připravit. Chceme jet od počátku soutěže rychle a naším cílem je umístění mezi nejrychlejšími pěti posádkami v cíli. Nemůžeme si dávat nižší cíle, i když je zde konkurence obrovská. Máme ale také na paměti to, že je to první soutěž sezony, jedeme s vypůjčeným autem a potřebujeme si přivézt body. Nepůjdeme tedy za každou cenu do bezhlavého souboje, na to jsou ve startovním poli jiní. Držte nám všichni palce, výsledek na této soutěži pro nás bude hodně důležitý.“

https://www.facebook.com/jancernyrally

https://www.youtube.com/user/JanCernyRallyDriver

https://www.instagram.com/jancernyrally/

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!