Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 4. 2017 22:16 − 3393× − 6

Problémy C3 z Monaka se nebudou na Korsice opakovat

Šéf Citroenu Yves Matton je optimistickým a věří, že problémy s C3 WRC, které tým potkaly na startu sezóny nebudou pokračovat.

Vstup do sezóny měl Citroen racing docela tragický, když jak v Monaku, tak ve Švédsku posbíral ze všech továren nejméně bodů a navíc v obou případech jednička týmu Kris Meeke skončila hluboko v poli poražených po vycestováních z trati. Opuštění rychlostní zkoušky se Brit nevyhnul ani ve třetí soutěži sezóny v Mexiku, ale v té době měl již dostatečný náskok, aby jej tato nepříjemnost nepřipravila o vítězství a první úspěch pro C3 WRC. Ostatně Meekův závěr PowerStage asi není potřeba nijak více připomínat, všichni jej ještě jistě mají v živé paměti. Teď se šampionát vrací na Korsice na asfalt a jak se nechal pro autosport.com slyšet Yves Matton, problémy, které byly v Monte Carlu způsobené špatným nastavením podvozku, by se nyní neměly opakovat.

"Problémy v Monaku byly specifické, stejně tak ty ve Švédsku. Uděláme změny, ale ty budou dělány s dílem příštího Monte Carla. Pokud srovnáme monacké zkoušky s těmi na Korsice, tak nejpodobnější byla v Monte Carlu neděle, kde jsme mohli mít tři nejrychlejší časy," říká šéf Citroen racingu Yves Matton. Aby se neopakovaly, či neobjevily nové, problémy, testoval v půli března Citroen přímo na Korsice a belgický šéf pochválil práci Krise Meeka, který se snažil vyřešit chování auta na asfaltu.

Kromě Meeka byl testu přítomen i Craig Breen a na oba byl připraven den a půl za volantem, třetí do party Stéphane Lefebvre pak s C3 WRC jezdil jeden den. Cílem bylo, aby všichni tři dostali C3 do ruky, protože na Korsice pojede Citroen poprvé se třemi současnými auty. "Kris spolu s týmem udělali obrovský pokrok ve vývoji auta na zpevněném povrchu. Loni jsme se zaměřili zejména na šotolinu, takže tento test pro nás měl velký význam, protože jsme poprvé mohli pracovat s plnohodnotným autem na asfalt. Věděli jsme, že nás čeká hodně práce a hodně jsme toho také stihli udělat. S autem jdeme správným směrem. Jsem si docela jistý, že Kris bude mít na to, aby na Korsice jel o vítězství. Jasně, můžeme čekat těsný boj s Ogierem a Neuvillem, ale Kris loni ukázal, že dalece pokročil ve svém poznávání korsických cest. A z toho, co jsme viděli na testech, auto ukazuje, že bude mít na boj na čele," uzavírá Yves Matton svou předpověď pro Tour de Corse.

Komentářů celkem: 6
3. 4. 2017 22:38
0 0
Já jen doufám že to zas nezahodí někam do lesa. Snad??
4. 4. 2017 10:27
0 0
Silné řeči, a pak bum, bum, bum. (MLB)
4. 4. 2017 12:13
0 0
Kris je dobrej a sympaťák,ale někdy chce moc a jede přes hranu a pak to většinou zahodi. A takový štěstí jak v mexiku se opakuje málo kdy?????
4. 4. 2017 13:07
0 0
Uvidíme, třeba se Kris rozjezdí. Těším se na tipovačku, tohle bude zajímavé smajlík
4. 4. 2017 13:36
0 0
Původně napsal javec
Kris je dobrej a sympaťák,ale někdy chce moc a jede přes hranu a pak to většinou zahodi. A takový štěstí jak v mexiku se opakuje málo kdy?????
Proč za všechno dáváš ty otazníky?
4. 4. 2017 14:59
0 0
Asi úchylka ???????
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!