Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 4. 2017 17:37 − 6087× − 5

Po prvních čtyřech testech je Meeke nejrychlejším

Tour de Corse pokračuje v trendu minulých let kdy kvantitu nahrazuje pořádnou délkou testů a první etapa tím pádem přinesla jen 4 RZ.

První etapa nabídla sice jen čtyři rychlostní testy, ale kilometráží se nijak nevymykala zvyklostem jiných světových soutěží, kdy posádky dneska odjely 120 ostrých kilometrů. Dnes se závodilo na dvou úsecích a jak napoví jednoduchá matematika, oba testy se projely dvakrát, aby nám daly výsledný počet čtyř testů etapy. Delším z dnešní dvojice byl test Pietrosella – Albitreccia, který v úvodních 7 kilometrech přinesl nový úsek, aby se následně napojil na loňskou verzi. Druhou dnešní rychlostkou byla Plage du Liamone – Sarrola-Carcopino, která nabídla výjezd od pláží Liamone až na Col de Sarzoggio a následný sjezd do cíle. Celá etapa se odehrávala bez servisní zastávky, na což doplatily některé posádky…

Nejrychleji začal první asfalt sezóny Meeke, který úvodních 31 km projel o 57 desetin rychleji než druhý Ogier a třetí byl následně Neuville a čtvrtý Tänak. A přesně stejné pořadí první čtveřice bylo i ve stopce RZ2, což znamenalo, že právě takové pořadí bylo i v absolutní klasifikaci soutěže po půli etapy. Hned v RZ1 si (opět) problémy udělal Hänninen, jenž trefil mostek, poškodil řízení a následně ještě hasil pravou zadní část svého Yarisu WRC. To bylo zřejmě na Finovu těžce zkoušenou Toyotu moc a posádka to pro první etapu zabalila a vyrazila do servisu. Na dalším testu potkaly technické problémy s hydraulikou Evanse a Welšan se následně propadl pořadím

V opakovaných průjezdech začal nejlépe Ogier, který RZ3 před Meekem o osm desetin, ale na následujících (a současně posledním testu etapy) si Brit ztracený čas vzal zpět a ještě něco drobně přidal. Po pátku je tedy Meeke ve vedení s náskokem 10 sekund na druhého Ogiera. Jako stín se vedoucí dvojice drží třetí Neuville, jenž i ve druhých průjezdech zajel dvakrát třetí čas a za Francouzovým stříbrným postem zaostává o čtvrtminutu. Na RZ3 skončil v příkopu Tänak, což znamenalo, že se na čtvrtou příčku posunul Sordo, Španěl ale na následujícím testu podlehl Breenovi a Ir se tak posunul na bramborový post a Sordo uzavírá nejrychlejší pětici.

Stabilní časy v polovině TOP 10 zajíždí Latvala, který je po pátku šestý se ztrátou šesti sekund na pátého Sorda, sedmou příčku drží Paddon, který je tak nejpomalejším z jezdců Hyundai. Osmý se ztrátou tři čtvrtě minuty na Kiwiho je Lefebvre a nejjrychlejší desítku už uzavírají premianti třídy RC2, tedy Mikkelsen a Sarrazin.

S třídou RC2 se dostáváme k souhrnu WRC2, kde bohužel hned na začátku soutěže pohasly všechny naděje našeho Kopeckého, jemuž již na první zkoušce vypověděl službu posilovač a s poškozeným řízením musel dojet celý den. Navíc ještě v RZ3 dělal defekt, takže po dnešku mu patří místo v závěru klasifikace WRC2. Druhý zástupce Škody motorsport – Mikkelsen je přesně na opačném konci klasifikace, tedy na prvním místě s náskokem minuty na druhého Suninena. Do poloviny etapy se s Norem držel ve vteřinách Camilli, ale na RZ3 musel Francouz zastavit a své dosavadní druhé místo přepustit týmovému kolegovi Suninenovi. Třetí příčku ve WRC2 po dnešku drží Rossel s DS3 R5, , čtvrtý je Veiby a pátý Koči.

Komentářů celkem: 5
7. 4. 2017 19:031
0 0
Podle výsledků Honza poslední ve wrc2 není smajlík
7. 4. 2017 19:292
0 0
Za ním jsou jen ti v rámci rally2
7. 4. 2017 19:353
0 0
shit, psal jsem to moc brzo
7. 4. 2017 20:434
0 0
Trochu smůla se projevila.V českém žádné problémy, umýt okna, přehodit kola.Ale nikdy neříkej nikdy.A teď se to trefilo.Posilovač no a navíc ješte defekt.Stane se.
8. 4. 2017 19:135
0 0
A zrovna na Korzice...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!