Andreas Mikkelsen je nadále měřítkem pro ostatní

Andreas Mikkelsen a spolujezdec Anders Jæger-Synnevaag se nenechali sesadit z prvního místa.

› Jan Kopecký a Pavel Dresler nadchli s vozem ŠKODA FABIA R5 v kategorii WRC 2 svým výkonem a posunuli se na bodované pozice
› Andreas Mikkelsen a Anders Jæger-Synnevaag kontrolovali svoji vedoucí pozici
› Oba vozy ŠKODA FABIA R5 týmu ŠKODA Motorsport fungují jako hodinky
› Časy mladé norské posádky Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjarmœn patří k nejlepším
› Během poslední nedělní etapy Korsické rally čeká na týmy nejdelší asfaltová zkouška z celého mistrovství světa

Bastia/Korsika, 8. dubna 2017 – Andreas Mikkelsen a spolujezdec Anders Jæger-Synnevaag se ve voze ŠKODA FABIA R5 ve velmi konkurenční kategorii WRC 2 nenechali sesadit z prvního místa. Po dvou ze tří etap dvojice Norů stále vede nad finským týmem Teemu Suninen/Mikko Markkula a v celkovém hodnocení jsou na fantastickém sedmém místě. Druhá posádka továrního týmu Jan Kopecký a Pavel Dresler se s vozem ŠKODA FABIA R5 po potížích s řízením v první etapě díky časům patřícím k nejlepším probojovali na sedmé místo v dané kategorii. Díky tomu mají oba čeští piloti v hledáčku zisk cenných bodů do šampionátu.

„Během první rychlostní zkoušky v sobotu jsem byl zřejmě příliš opatrný a díky tomu, že byla dlouhá 49 kilometrů, jsem zde ztratil příliš mnoho času,“ řekl Andreas Mikkelsen sebekriticky. Další zkoušku potom dokončil s jasně nejlepším časem, a tím se vrátil na původní pozici. Následně již norský tovární pilot ŠKODA jel, stejně jako den předtím, s kontrolovanou mírou rizika a postupně si na konkurenty ve třídě WRC 2 vytvořil v Bastii náskok přesahující jednu minutu.

Jan Kopecký v pátek dovedl svůj vůz ŠKODA FABIA R5 po těžké práci s nefungujícím posilovačem řízení do cíle etapy. V sobotu český mistr republiky s bolavými pažemi dosahoval špičkových časů a posunul se na 7. pozici. „Děkuji svým mechanikům, moje ŠKODA FABIA R5 dnes fungovala perfektně.“

Velmi dobře se vede také mladé norské posádce Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjarmœn, která se ve své první asfaltové rally v privátním voze ŠKODA FABIA R5 pohybuje v kategorii WRC 2 na senzačním čtvrtém místě.

V neděli čeká na účastníky Korsické rally nejdelší rychlostní zkouška v celém šampionátu – měří 54 kilometrů a vede z Antisanti do Poggio di Nazza.

Průběžné pořadí Korsické rally (WRC 2)
1. Mikkelsen/Jæger-Synnevaag (N/N), ŠKODA FABIA R5, 2:50.31,9 h
2. Suninen/Markkula (FIN/FIN), Ford Fiesta R5, +1.07,9 min
3. Rossel/Fulcrand (F/F), Citroën DS3 R5, +3.34,9 min
4. Veiby/Skjarmœn (N/N), ŠKODA FABIA R5, +5.59,3 min
5. Tempestini/Bernacchini (I/I), Citroën DS3 R5, +6.44,5 min
6. Loubet/Landais (F/F), Ford Fiesta R5, +8.27,5 min
7. Kopecký/Dresler (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5, +9.59,4 min

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!