16. 4. 2006 00:00 − 3023× − 26

eWRC video Agrotec Würth Rally Hustopeče

Pokud chcete vědět a především vidět, co natočil MravenecZ v Hustopečích, čtěte dál.

Jihomoravská Agrotec Würth rally Hustopeče pro mě byla v mnohém překvapivá. Prvním překvapením bylo velmi slušné sponzorské a pořadatelské zázemí na tak mladé soutěži. Je vidět, že když jde lidem skutečně o rally, tak se dá vymyslet pěkný závod s velmi kvalitním zabezpečením. Dle slov ředitele rally by v budoucnu měla být první, méně technická rychlostní zkouška nahrazena jinou, techničtější, a třeba se do budoucna dočkáme i rozšíření na dvoudenní soutěž. Potenciál (oblíbené to slovo) na to v Hustopečích jistě mají.

Druhým mým překvapením bylo velké množství odstoupivších posádek, které bylo z větší části způsobeno náročností trati. Na špici se tak od půlky soutěže bohužel neodehrávaly téměř žádné souboje, což je jistě škoda. Asi posledním překvapením byla pro mě „velmi různá kvalita“, či výkonnost zúčastněných posádek. V každé třídě bez rozdílu ční několik posádek, které bojují s časem i technikou, a předvádějí opravdu pěkný sport. Bohužel výkony některých dalších posádek bych se nebál označit za zoufalé. Vidět na trati rychlostní zkoušky trápící se silnou čtyřkolku a vystrašeného řidiče, který má mnohdy ruce zamotané do vánočky, není nic, co by k rychlostním zkouškám přilákalo davy diváků, nebo je přitáhlo k televizním obrazovkám.

Vím, doba je jiná, ale pokud se chce FAS angažovat, nebylo by od věci zamyslet se nad systémem postupu soutěžních posádek do nejvyšší výkonnostní třídy, kterou je mistrovství republiky, přes nižší-oblastní soutěže, či poháry? Něco na tomto v minulosti užívaném systému bylo. Byla by to podle mě jedna z cest, jak zatraktivnit mistrovství republiky v rally, protože ruku na srdce, dívat se na „podivné“ výkony za volantem soutěžního vozu nebaví asi nikoho. Různých pohárových závodů, poloamatérských rally a volných podniků máme letos jako šafránu, proč jim nedat nějakou váhu k tomu, aby se staly sítem pro mistrovství republiky?

Ale zpět k Agrotec Würth Rally Hustopeče. Záběry ve videu jsou pouze ze dvou míst, protože díky schématu 2×3 se víc stíhat nedalo. Zde bych se také přimlouval za změnu, aby bylo možné shlédnout alespoň 3 rychlostní zkoušky za den. Pro natáčení jsem si dle doporučení spolujezdce vítězné posádky Bohouše Ceplechy vybral šotolinový úsek na RZ 2 na výjezdu z obce Diváky. Pěkné přehledné místo, kde bylo vidět, jak moc je jezdec sžitý s vozem a jak si věří v řízeném smyku. Pěkný pohled byl na nemnoho posádek, zbytek bohužel zůstal za očekáváním. Po průjezdu Hodaňovy Felície, která se dle zvuku zapíchla v lese kousek od nás, jsme se přesunuli do nedalekého lesa, kde již v hlubokém příkopu svoje účinkování skončila posádka Volf-Novák. Tento úsek byl velmi zrádný, neboť se na mokrém asfaltu vytvořila vrstvička hodně kluzkého blátíčka, což dost posádek zjevně zaskočilo, a tak zde nebyla nouze o krizovky. Zůstali jsme na stejném místě i na druhý průjezd špičky startovního pole, která se však s daným místem vypořádala se ctí a bez ztráty kytičky.

Celkově jsme z Hustopečí odjížděli spokojení a rád se sem v budoucnu vrátím, nejen na rally, ale i do krásné jihomoravské krajiny a do některého z místních vinných sklípků.

Download:
eWRC video Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006

Komentářů celkem: 26
18. 4. 2006 10:0121
0 0
download je nejaky ....nijaky - nefunguje. Ani cez IE ani cez FFox
Anonym IP:147.229.34.207
18. 4. 2006 12:2222
0 0
Rally je to výborná a dost náročná, tolik odpadlíků se jentak nevidí. Moc pěkně jel Semerád a oku lahodící jízdu předváděl taky Hozák (než začal hořet). To mě utvrdilo v tom, že když dostane Impreza ránu zespodu na motor (my byli na rz 6 v Bořetivích, kde Hozák ještě jel, ale pět km před náma vymetl pole s dost nešetrným nájezdem spátky na trať), začne kvuli něčemu hořet. To se stalo Štajfovi loni v Třebíči, teď Hozákovi a údajně ještě někde jinde. Impreza je prostě dobrá, ale nespolehlivá.
Anonym IP:62.240.185.222
18. 4. 2006 13:0023
0 0
TO 33 Za se musím říct , že třeba v lese nad obcí diváky jsem si nedovolil jet jinak než na jistotu a není to přemírou , ani nedostatkem peněz. Jen se prostě učím a snažím se dojet do cíle.Takových je nás spousta. Věř mi , že bych se rád svezl víc bokem ,ale chceme hlavně dojíždět. Snažil jsem se to divákům vrátit aspoň na místech , které nebyli tak nebezpečné.Jinak myslím , že máš pravdu.Jde hlavně o peníze.Na rozhazování nemá nikdo.
18. 4. 2006 15:0824
0 0
No, jen tak, v teple kanceláře u videa jsem se dost nudil. Přišlo mi to nějaké nemastné, neslané. Ať už to bylo jízdou zúčastněných, nebo výběrem pohledů kamery.
Anonym IP:88.100.218.44
18. 4. 2006 18:5725
0 0
19. 4. 2006 07:2626
0 0
Oprava kritiky jezdeckých výkonů.
Včera v noci jsem se díval v televizi na sestřih a skoro všichni jeli docela pěkně.
Ale zaujalo mě, že v N-kách jedou samí starší chlapi, dost po 30.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!