Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 4. 2017 20:39 − 4388× − 2

Thierry Neuville: Řekl jsem si, že teď už musí vše fungovat

T. Neuville se na Korsice dočkal a oslavil vítězství, po kterém sahal již na úvodních dvou podnicích sezóny, kde se o ně haváriemi připravil.

Jak bylo psáno již včera v sumáři poslední etapy Tour de Corse, letos je tomu 31 letech, co naposled v úvodní čtveřici podniků vyhráli čtyři různí jezdci s vozy různých týmů. Aby se tato statistika naplnila, zařídil svým vítězstvím Thierry Neuville, který se konečně dočkal, protože vstup do sezóny měl na prvních dvou rally famózní, ale vždy jen do poslední zkoušky sobotní etapy. Tam Belgičan jak v Monaku, tak ve Švédsku udělal chybu, připravil se o vedení a své bodové konto krmil jen body z PowerStage. Změnu znamenala nemistrovská Legend Boucles à Bastogne, kde se po pár letech Belgičan ukázal s historickým Porsche 911 Carrera RS 3.0 a slavil vítězství. Zpět v MS pak bral třetí příčku v Mexiku a nyní na Korsice se dočkal i stupínku nejvyššího, kam se posunul v sobotu poté, co Krise Meeka zradil motor jeho C3 WRC a Neuville už vedení nepustil.


Foto: facebook Thierry Neuville

"Už dvakrát jsme letos málem vyhráli, ale nepovedlo se to. Takže jsem si říkal, že jsme už dvakrát odstoupili a že se to nemůže stát potřetí. Říkal jsem si, že všechno bude fungovat jak má a konečně se nám také dobře dařilo," popisuje svůj mentální "koučing" Thierry Neuville před Tour de Corse a pokračuje, "mám za to, že teď to bylo poprvé, co jsem měl v cíli slzy v očích. Emoce obvykle moc najevo nedávám, ale teď jsem věděl, že to pro nás byl důležitý výsledek."

I s ohledem na dobrý start v Monaku a Švédsku Thierry Neuville doufá, že výsledek ze středomořského ostrova mu pomůže nakopnou šance na titul, ke kterému mu aktuálně chybí 35 bodů. "Od této rally jsem toho hodně očekával, protože jsem věděl, že na asfaltu jsme rychlí a už od testů jsem měl pocit, že rychlé je také auto. Ale soutěž samotná nezačala tak, jak bychom očekávali," naráží Belgičan na první etapu, po níž držel třetí příčku. Změnu však přinesl další průběh Tour de Corse. "Měl jsem ze všeho dobrý pocit, cítil jsem, že jsem jel dobře a že to bylo rychlé. Ale čas nebyly úplně takové, jaké jsme chtěli. Reagovali jsme na to prací na autě. Druhý den se také změnil charakter zkoušek, což nám dalo možnost ukázat naplno, co auto na různých typech cest umí a vybojovat vítězství. Je to prostě úžasný pocit," uzavírá vítěz tří světových soutěží.

Komentářů celkem: 2
11. 4. 2017 12:511
0 0
GO Thierry GO! smajlíksmajlík
12. 4. 2017 23:472
0 0
Když přestane dělat hloupé chyby, má šanci promluvit do boje o titul. Letos jo.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!