Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 4. 2017 22:30 − 9786× − 7

Seb Ogier: Tým musí zapracovat na technice

Všechny tři Fiesty WRC na Tour de Corse postihl nějaký technický problém a Seb Ogier chce, aby na jejich odstranění tým zapracoval.

Tour de Corse v podání Sébastiena Ogiera rozhodně nebyla procházkou růžovou zahradou, protože jak v sobotu, tak v neděli trápily francouzův vůz technické problémy, které jej stály docela velké množství času. Na konci soboty jeho Fiestu WRC zradila hydraulika čtyřnásobný mistr světa jel poslední vložku dne bez diferenciálů, jen se zadním pohonem a řadil pákou. I přes tyto potíže udržel druhé místo, ale po první nedělní vložce, kdy pro změnu přišly potíže s elektronikou vozu, se Ogier propadl na třetí místo za Daniho Sorda. Na přejezdu posádka dlouze spravovala a nakonec se jí problémy vyřešit podařilo, protože na PowerStage byli Ogier s Ingrassiou druzí nejrychlejší a o 13 desetin se dostali zpět na druhou příčku před Sorda. Ogierovo auto nebylo jediným s problémy, potíže s motorem potkaly v sobotu Otta Tänaka a v úvodní etapě pro změnu zradila hydraulika Elfyna Evanse.


Foto: facebook Sébastien Ogier

Je proto jasné, že Seb Ogier chce, aby tým na odstranění potíží zapracoval a aby jej v hájení průběžné příčky klasifikace MS nebrzdila technika. "Tento víkend nás potkalo trochu moc technických problémů a objevily se nejen na našem autě, ale i na vozech týmových parťáků, takže jde o něco, na čem teď tým musí usilovně pracovat. Nechceme tuto situaci znova zažít a nechceme se do ní opět dostat," říká serveru motorsport.com Sébastien Ogier a pokud má Francouz hodnotit soutěž jako celek, tak při odhlédnutí od problémů je spokojený se svým vývojem v M-Sportu. "Myslím, že věci se vyvíjejí správným směrem. Když jsme přijeli na Korsiku, tak jsem říkal, že na asfaltu mám dobrý pocit. Tušil jsem, že máme slušnou výkonnost a to se potvrdilo. Měli jsme dostatečnou rychlost, abychom bojovali s Thierrym. Jeli jsme plus mínus stejně a když nás potkaly problémy, tak jsme za ním byli jen o pár sekund a jeli o výhru."

Šéf M-Sportu Malcolm Wilson tak logicky slíbil, že cumbrijský tým se na odstranění korsických potíží nyní zaměří. "Pro celý tým to byl náročný víkend. Potkaly nás problémy, se kterými jsme se dříve nesetkali a mohu vás ujistit, že v přípravě před další soutěží bude tým tvrdě pracovat na jejich vyřešení," říká Malcolm Wilson a chválí Ogiera s Ingrassiou, že dokázali i ve čtvrté soutěži s M-Sportem dojet na bedně. "Musím pochválit Seba s Julienem za jejich výkon v těchto hodně těžkých podmínkách. Museli se s problémy popasovat a druhá příčka jen ukazuje jejich odhodlání a zápal. Příští týden máme naplánovaný pěti denní test, kde se zaměříme na vylepšení výkonu vozu a také se budou řešit problémy, které nás potkaly teď na Korsice," uzavírá boss M-Sportu.

Komentářů celkem: 7
11. 4. 2017 11:371
1 0
No ta spolehlivost není zatím nic moc, ale rychlost je dobrá a to je taky dost důležité. spíš se líp odstraní nespolehlivost, než nějak dramaticky zrychlí...Je fakt, že mě nepřestává překvapovat, jak kvalitní auta vyrobila jak Toyota tak Hyundai. A zrovna tak jak špatně je na tom citroen, po tom všem co bylo(rok na vývoj, odchod z jiných odvětví motorsportu...) Ale letošek je fakt nejzajímavější sezóna po snad 14-ti letech.... smajlík
11. 4. 2017 12:092
0 0
Tak M-Sport měl problémy se spolehlivostí i v předchozích letech. Ogier na to od VW není zvyklýsmajlík
11. 4. 2017 12:573
0 0
VW moc neodcházelo, i když Jarri tam občas něco urval. Ale že by byly fiesty nějak enormě nespolehlivé? To mi nepříjde...
11. 4. 2017 15:234
0 0
Původně napsal shifty
VW moc neodcházelo, i když Jarri tam občas něco urval. Ale že by byly fiesty nějak enormě nespolehlivé? To mi nepříjde...
Nevím jak Fiesty, ale třeba Focus WRC byl v prvních dvou letech dost nespolehlivý
11. 4. 2017 15:295
0 0
Ale jo. Nebudu to lovit konkrétně, ale takové ty problémy s posilovači, diferáky, poloosami apod tak měly nejvíc předchozí Fiesty.
11. 4. 2017 20:516
0 0
Snad to u M-sportu vychytaji ty mušky. Oži se podle me chova k autům relativně slušně. Bude to v poho. Jak si to doladi podle sebe ,t a k mu nebude nikdo stačit. Asi jen Meek a Thiery budou zlobit.
12. 4. 2017 16:367 Upraveno 16:36
0 0
Ok, věřím, taky jsem byl líný to nějak konkrétně dohledávat. Rozhodně jak Xsara, C4, DS3 a pak Polo byly asi nejspolehlivější auta. M-sport snad zabere a vychytá to, protože by byla škoda si takhle skvěle rozjetou sezónu prosrat nebo ohrozit tímhle. A Ogierovi se nedivím, že hudruje. Dojet druhej s takovými problémy, to je vidět, jak vzdálenej je ostatním, ale určitě chtěl spíš zabojovat o vítězství, kór skoro doma smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!