Další „double“ Zdeňka Vrbeckého

Letošní Hustopeče se posádce Zdeněk Vrbecký – Libor Ocelík s vozem Honda Integra Type R opravdu vydařily.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Ve dnech 14. a 15. dubna se v okolí Hustopečí uskutečnil druhý podnik Mistrovství ČR ve sprintrally Agrotec Würth Rally Hustopeče. Technickými přejímkami prošlo 80 posádek a mezi nimi i posádka ARVEST Rally Teamu se startovním číslem 34 Zdeněk Vrbecký – Libor Ocelík s vozem Honda Integra Type R startující ve skupině N a třídě N3.

Po páteční deštivé noci pořadatelé na sobotu objednali sluníčko a tak jezdcům značně zkomplikovali volbu pneumatik. Na první RZ byl ve skupině i třídě o 0,7 vteřiny rychlejší domácí Martin Rada s Alfou, ale od druhé RZ již Zdeněk nenechal nikoho na pochybách, že to s dalším vítězstvím myslí vážně a šel nezadržitelně do čela klasifikace ve skupině N i třídě N3, a i když ještě ve třetí RZ přenechal dílčí vítězství Radovi byl na čele s více jak dvanácti vteřinovým náskokem. Na zbývajících rychlostních zkouškách již kvasický pilot před sebe nikoho ze skupiny N ani ze třídy N3 nepustí a dojíždí si tak pro druhé letošní dvojvítězství. V absolutním pořadí končí posádka na 15. místě a do celkové klasifikace Mistrovství ČR ve sprintrally si připisuje další 2 body za 14. místo.

Průběžné pořadí MČR 2006 ve sprintrally ve skupině N po dvou závodech:
1. Zdeněk Vrbecký – Libor Ocelík 40 bodů
2. Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart 30 bodů
3. Václav Dunovský – Jiří Stross 22 bodů

Průběžné pořadí MČR 2006 ve sprintrally ve třídě N3 po dvou závodech:
1. Zdeněk Vrbecký – Libor Ocelík 40 bodů
2. Václav Stejskal – Josef Král 15 bodů
Jiří Ševeček – Josef Píža 15 bodů

V cíli jsme se Zdeňka zeptali na první dojmy po soutěži:
„Pěkná a náročná soutěž, která se pořadatelům vyvedla. Je poznat když závod připravují lidé, kteří znají rally nejen v teorii, ale i z vlastní zkušenosti jako Ruda Kouřil. To pak všechno funguje jak má a je radost se takovýchto závodů zúčastnit. Jsme rádi, že se nám dařilo a snad jsme naší jízdou i pobavili a potěšili diváky a udělali radost našim příznivcům. Zpočátku jsme měli silného soupeře v Martinu Radovi, potom nás nenechávali v klidu mladíci na Hondách, takže jsme museli jet stále naplno. Naše poděkování patří i celému týmu a partnerům, bez nichž bychom se soutěže nemohli zúčastnit.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!