27. 4. 2017 09:07 − 1391× − 2

Centraal Nederland Rally – komentář

Hermen Kobus se po čtyřech letech strávených v zahraničí vrátil zpátky na holandskou půdu…

…a hned se tam na úvodní Zuiderzee Rally prezentoval pěkným výkonem zakončeným vítězstvím. Na start druhé soutěže v Barneveldu se ale pilot Škody Fabia R5 nepostavil a o další body bude znovu usilovat ve třetím dějství šampionátu. Dveře k vítězství se tak otevřely jeho konkurentovi s druhým speciálem R5 Bobu de Jongovi. Pilot Citroënu DS3 měl ostatně co napravovat, ze Zuiderzee Rally si kvůli poruše diferenciálu neodvezl ani bod. Největší show ovšem na tratích úvodní holandské soutěže letošní sezóny předváděl Jasper van den Heuvel, který dokázal s Mitsubishi Lancer EVO X držet po celou soutěž obě R5 za zády. O vítězství jej nakonec připravila minutová penalizace.

Do novinky v kalendáři, která navazuje na tradici Rally van Putten, vstoupil van den Heuvel znovu nejrychleji, vyhrál obě zkoušky úvodní sekce a vytvořil si náskok 9,3 sekundy na Subaru Impreza WRC S14 Erika van Loona. V druhé sekci se karta obrátila, tentokrát byl jasně nejrychlejší pilot WRC a svůj odstup dokázal snížit na 1,6 vteřiny. V předposledním testu celé rally sice van Loon ztratil tři desetinky, ale stále měl šanci na zbylých dvaadvaceti kilometrech otočit průběh soutěže ve svůj prospěch. To by se však u jeho Subaru nesměl odporoučet posilovač řízení, který jej vyřadil ze hry. Na závěrečné pódium se díky tomu dokázal dostat Jim van den Heuvel s Mitsubishi Lancer EVO X. Jeho starší bratr Jasper opět předvedl parádní výkon a ani v druhé soutěži sezóny nenašel přemožitele. Tentokrát se navíc ubránil penalizacím a mohl slavit vítězství. De Jongův Citroën v centrálním Holandsku nepostihly žádné technické trable, ale na boj o vítězství jeho rychlost nestačila. Někdejší nizozemský mistr si tak musel vystačit s druhým místem.

Komentářů celkem: 2
27. 4. 2017 10:17
0 0
před lety jsem si říkal, že se snad do holandska pojedu podívat kvůli těm autům, co se tam tehdy proháněli... ale teď je to teda ukrutná bída smajlík
27. 4. 2017 10:21
0 0
Jojo, třeba Polsko šlo taky dost dolů
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!