Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
20. 4. 2017 15:32 − 1273× − 0

Pohár Pirelli odstartoval i v Rallysprint sérii

Pohár Pirelli odstartoval do nové sezony v Rallysprint sérii soutěží Ageus Rallysprint Kopná.

Rallysprint Kopná je jedním z nejoblíbenějších sprintrally v České republice, a proto není divu, že jeho opětovné zařazení do kalendáře soutěží sezony 2017 bylo velmi pozitivně přijato. Právě na Ageus Rallysprint Kopná odstartoval Pohár Pirelli v rally v sezoně 2017 v jednodenních rallysprintech. Start to nebyl vůbec jednoduchý, protože vrtošivé počasí si pro závodníky připravilo snad nejhorší kombinaci povrchů tratě, k jaké může dojít. Rychlostní zkoušky byly po nočním dešti pořádně prolité vodou a projevovalo se to ve velkém množství bláta a dalších nečistot, které se postupně vytahovaly na trať. S postupem času ale erzety začaly osychat a v závěru dne se již jelo na suchých úsecích, které daly řádně zabrat pneumatikám, které byly připravené na bláto a mokrý povrch.

Rallysprint série je věnována hlavně dvoukolkám, které mohou bodovat do absolutní klasifikace, a tak ve výčtu úspěchů v hodnocení Poháru Pirelli začneme právě u nich. Velký úspěch se ve Slušovicích povedl posádce Renaultu Clio R3 Josef Zimmermann – Petr Schleichert, kteří soutěž dokončili na druhém místě v hodnocení Rallysprint série, druzí mezi dvoukolkami, druzí ve třídě 5, a tak si odvážejí plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli. Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou a s Renaultem Clio R3T si tentokrát odvážejí body za druhé místo v poháru. Sluší se podotknout, že druhá nejrychlejší posádka Rallysprintu Kopná, kterou tvořili Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem s Fordem Fiesta R5 odjeli celou soutěž na pneumatikách Pirelli a dokázali vve složitých podmínkách při premiéře s tímto vozem svojí druhou příčku uhájit.

Skvělý výsledek se na Kopné podařil také posádce Peugeotu 208 R2 ve složení René Dohnal – Roman Švec, kteří dokázali v nabité konkurenci třídy 6 zvítězit. K tomuto výsledku jim gratulujeme! Druhé místo ve třídě i v poháru obsadili Radomír Kupec s Ondřejem Krajčou startující s Opelem Adam R2. Na třetím místě v „šestkách dojeli Marcel Svačina s Petrem Těšínským, jedoucí s Peugeotem 208 R2. Dříve velmi hojně obsazovaná kategorie 9 dnes trochu trpí nedostatkem soutěžících a na vině už může být dosluhující technika tolik populárních vozů Honda Civic Vti. Ve třídě 9 se podařilo zvítězit posádce Zbyněk Hrabec – Jakub Oral jedoucí s Hondou Civic Vti. Gratulujeme! Druhou příčku ve třídě 9 si vyjeli Štěpán Tichý s Martinem Hlavatým, také s Hondou Civic Vti.

Pohár Pirelli v Rallysprint sérii bude pokračovat začátkem května na rallysprintu ve Vyškově, ale už o nadcházejícím víkendu se bude závodit na Rallye Šumava, která je zařazená do mistrovství České republiky v rally a zde se také bude závodit o body do hodnocení Poháru Pirelli.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!