Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 4. 2017 20:57 − 4131× − 1

Bryan Bouffier dalším zájemcem o evropský titul

Bryan Bouffier se na Monte a Korsice ukázal ve WRC2, ale podle včerejší zprávy uvidíme Francouze letos i v ERC.

Do evropského šampionátu počínaje nadcházející Rally Islas Canarias vstupuje francouzský pilot Bryan Bouffier, který se zlínským Gemini Clinic RT plánuje odjet šest podniků. Každému, kdo se o rally jen trochu zajímavá je jméno tohoto Francouze dobře známým a vzhledem k jeho dosavadním výsledkům, z nichž lze zmínit například statistiku 12 pódií z 24 evropských startů nebo vítězství na Tour de Corse 2013, je jasné, že Bouffier bude dalším silným hráčem čeřícím vodu na čele absolutní klasifikace soutěží. Ostatně, když se naposledy ve větším měřítku účastnil ERC, tak byl na konci roku klasifikován jako druhý, když byl nad jeho síly jen tovární pilot Škody Jan Kopecký. Nyní je tedy Bouffier zpět a po jeho boku bude sedět velezkušený Denis Giraude, s nímž letos stihl Francouz vybojovat 10. místo absolutně a 3. ve WRC2 na Monte Carlu.

Vzhledem ke svým předchozím výsledkům a plánu na absolvování šesti soutěží nemíří Bouffier nijak nízko a rád by jen o příčky . "Vždy je dobré bojovat o titul. Loni nebyla konkurence nijak fantastická, ale letos je to jiná káva a plusem je i vždy dobré mediální pokrytí a náklady na účast v šampionátu," říká ke svým letošním evropským plánům Bryan Bouffier a pokračuje, "je před náma dobrá příležitost a doufám, že společně s týmem dokážeme odvést dobrou práci a dobře se umístit v šampionátu. Budu se snažit jet co nejrychleji umím, protože velká výzva znamená, že máme i velkou motivaci."

Program Bryana Bouffiera po úvodní Rally Islas Canarias je další Francouzův program nekonkrétní, ale i vzhledem k českému zázemí týmu se více než pravděpodobným jeví start ve Zlíně na Barumce a dalšími a dalšími zvažovanými podniky jsou Cyprus Rally, Rally Rzeszow, Rally di Roma Capitale a Rally Liepāja. "Na Kanárských ostrovech jsem startoval v roce 2011 a i přestože můj výsledek nebyl zrovna fantastický, tak si pamatuju, že šlo o úžasnou soutěž s množstvím diváků. I když Grand Canaria není velkým ostrovem, u zkoušek se schází množství fanoušků a dobré bývá také počasí. Obecně platí, že mám více zkušeností s asfaltem, než šotolinou, ale pořád cítím, že jsem schopný zajet dobře i na nezpevněném povrchu, i když se budu potřebovat trochu rozjet, jelikož na tomto povrchu jsem startoval naposledy v roce 2014," uzavírá Bryan Bouffier.

Komentářů celkem: 1
24. 4. 2017 13:43
0 0
Super zpráva smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!