Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 4. 2017 20:50 − 3448× − 3

Tahle země není pro Seba

Argentina jako poslední bašta ve světovém šampionátu odolává Sebu Ogierovi, neboť jde o poslední destinaci, kde ještě nevyhrál.

Dnešním shakedownem začala Argentinská rally, pátý podnik letošního světového šampionátu. Na startu samozřejmě nechybí ani čtyřnásobný mistr světa Sébastien Ogier, pro nějž je tato jihoamerická soutěž zakletou, neboť zde při všech svých dosavadních startech dosáhl maximálně na druhou příčku. Poprvé se Ogier s Ingrassiou ukázali na horké argentinské půdě v roce 2009 jako úřadující juniorští mistři světa, kteří si tehdy kroutili první rok v kokpitu Citroenu C4 WRC a výsledkem bylo 7. místo. V roce 2011 si už poprvé stoupli na stupně vítězů (3. příčka) a o dva roky později brali i druhé místo. Výš už to však nikdy nevyšlo a letošní osmý start této francouzské dvojice bude dalším pokusem o reparát.


Foto: facebook Sébastien Ogier

Velmi blízko byl Seb Ogier vítězství v loňském roce, když jej před PowerStahe dělilo o první příčky 26 desetin, ale vedoucí Hayden Paddon tehdy předvedl na závěrečném testu brilantní výkon a Francouzi nadělil 11 sekund a získal své premiérové vítězství. Teď bude mít šanci na reparát a jak Francouz říká, cíl je jasný. "Každý rok jedeme do Argentiny s cílem vybojovat naše premiérové vítězství v této rally. To se nemění ani letos. Chceme zvítězit, ale nebude to snadné," říká čtyřnásobný mistr světa a pokračuje, "první den pojedeme jako první, což je samo o sobě výzva a tu jsou samotné rychlostní zkoušky. Povrch je odlišný od všech, na kterých jsme letos zatím jeli. Je to sice šotolina, ale v porovnání s Mexikem jde o úplně jiný povrch."

"Povrch v Argentině je mnohem měkčí a písčitější, ale současně v některých místech docela hrubý. To znamená, že pokud chcete jet o vítězství, tak musíte volit kompromis mezi rychlostí a vytrvalostí. Minulý týden jsme v Portugalsku absolvovali dva dny vývojových testů a vše jde správným směrem, takže doufám, že se nám podaří vybojovat další dobrý výsledek," uzavírá Sébastien Ogier, jenž letos ani v jedné ze čtyř odjetých soutěží neopustil stupně vítězů, když k monackému prvenství přidal druhá místa z Mexika a Korsiky spolu s bronzem ze Švédska, což znamená, že je průběžně na prvním místě v klasifikaci jezdců.

Komentářů celkem: 3
27. 4. 2017 21:16
0 0
On má dost nevýhodu v tom, že už do Argentiny přijede jako vedoucí jezdec MS a má tak nevýhodnou startovní pozici. Letos by na tom mohl vydělat Paddon nebo i třeba Ostberg smajlík
29. 4. 2017 06:24
0 0
Ten název článku se moc povedl... smajlíksmajlík
29. 4. 2017 08:34
1 0
klasika od C. McCarthyho (resp. film od bri Cohenu) si o nejake pouziti v nadpisu rikala dlouho smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!