Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 4. 2017 21:27 − 4358× − 1

Taktikám je konec, Meeke jde po jednotlivých výhrách

Začátek sezóny se Krisi Meekovi nevydařil a po čtyřech podnicích se nachází až na sedmém místě klasifikace jezdců.

DNF, 12. příčka, vítězství, DNF. Taková je dosavadní statistika Krise Meeka v letošní sezóně MS a je bez debat, že takto si start sezóny britský jezdec rozhodně nepředstavoval. Zejména Monte Carlo a Švédsko byly hodně nepovedené, v Mexiku se vše obrátilo vítězstvím, ale Korsika přinesla další zklamání, když Meekově C3 WRC nevydržel motor a jezdec musel opustit soutěž z vedoucí příčky. Výsledkem výše řečeného je to, že se Brit rozhodl, že už letos nemá cenu řešit nějakou celosezónní strategii a bude se soustředit na to, vybojovat co nejvíce vítězství v jednotlivých rally. Na této změně plánů má jistě velký podíl i to, že Meeke ztrácí na vedoucího Seba Ogiera propastných 61 bodů, což znamená, že šance na dotažení Francouze jsou pouze v říši velké sci-fi.

"Ve schopnosti auta, co se týká rychlosti, mám slušnou důvěru, ale je těžké říct, že bychom se vezli na vlně úspěchu, když máme na kontě tři nuly a držíme sedmé místo v tabulce jezdců," říká serveru autosport..com Kris Meeke a pokračuje, "na začátku sezóny jsme měli nějakou taktiku, plán, jak si v sezóně počínat. To je ale teď minulostí. Teď už jde jen o jednotlivé výhry soutěží.

Jak už padlo v předchozích větách, Kris Meeke aktuálně drží sedmou příčku mezi jezdci, což mu pro první den Argentinské rally dává výhodnou startovní pozici. To může svádět k drobné paralele s rokem 2015, kdy Meeke startoval dokonce až jako 10. vůz na trati, ale v cíli slavil své premiérové vítězství v MS. Nabízí se tedy opakování dva roky starého scénáře? "Pokud to někdo tahle vidí, tak mu to neberu. Ale v této rally musíte být rozumní. Jde o zrádnou soutěž, kde jeden vytažený kámen do stopy může ukončit vaše snažení. K chybě není nikdy daleko," uzavírá Kris Meeke.

Komentářů celkem: 1
27. 4. 2017 23:151
0 0
Tipuju tě na první místo tak snad to nepokazíš! Tak pome Meek GO GO GO!!!smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!