28. 4. 2017 07:38 − 1235× − 0

Legendy Rallye na Karlštejně

Ve čtvrtek vyrazila skupinka legend, kteří se objeví ve svých vozech na letošním ročníku Rallye Praha Revival, na královský hrad Karlštejn.

Zájem o návštěvu jednoho z hlavních sídel císaře Karla IV. byl veliký a tak za doprovodu pořadatele Edy Patery vyrazili na radotínské nádraží v Praze, kde nastoupili do vlaku směr Beroun. Na zastávce Karlštejn už na tuto skupinku čekali zástupci ÚAMK a koňské spřežení, které všechny odvezlo na oběd do krásné restaurace U Adama pod hradem.

Polská skupinka už se nedočkavě v kočáře těšila na typické české chmelové pitivo, k nim se zkušeně přidal Eda Patera a John Haugland, zatím co dámy z Francie volili zdravější nápoje. Z pohledu jídla to byl mix od kachničky, přes svíčkovou až po gulášek s šesti. Velice zábavné bylo vysvětlování dámám z Francie, co to jsou české knedlíky u guláše.

Po systém obědu se již všichni pěšky přesunuli na nádvoří hradu Karlštejn a čekali na anglicky komentovanou prohlídku hradních prostor. Prohlídka byla pro všechny velice zajímavá a poučná. Po prohlídce měli všichni rozchod na hodinku a sraz byl určen pod hradem u opevnění z druhé světové války. Část legend se zastavila na Becherovku a druhá navštívila místní obchůdky, kde si zakoupila suvenýry.

Velice nás u řopíku (bunkru) překvapila francouzska Biche, která začala krmit kachny v paruce. K ní se ihned přidal člen polské skupiny a ochotně nabídl svou svačinu. Po této vložce se celá skupina přesunula opět na vlak a odjela zpět do Prahy připravovat svá vozidla na zítřejší start Rallye Praha Revival.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!