30. 4. 2017 10:55 − 1527× − 0

Dominik Brož míří na Rally Islas Canarias

Juniorské mistrovství Evropy pokračuje po Azorské rally první květnový víkend Rally Islas Canarias.

Na zcela nové tratě vyrazí i posádka ACCR Czech team ve složení Dominik Brož – Petr Těšínský s Peugeotem 208 R2.

Pět týdnu, takový je časový úsek mezi úvodním podnikem juniorského mistrovství Evropy (ERCJ) Rally Azorské ostrovy a nadcházející Rally Kanárské ostrovy. Na portugalském ostrově vybojovali Dominik Brož s Petrem Těšínským body za 6. místo mezi Juniory. Turnovská posádka přispěla i bodovým přídělem do týmového hodnocení, kde spolu s Filipem Marešem drží průběžné 3. místo (ze 17 týmů). Do ACCR Czech teamu patří i Jan Černý, který však na Azorech nebodoval.

Pokud se někomu zdá být pět týdnů na repase a přípravu vozu hodně, pak věřte, že Dominik si závodní vůz dopravuje na soutěže a zpět sám. Proto probíhaly přípravy na druhou evropskou soutěž v poněkud rychlém tempu. Celý tým BP Rally team vše ale zvládl a v tuto chvíli je turnovský mladík na cestě do Las Palmas. „Po náročné cestě z Azorských ostrovů jsem se dával dva dny do pořádku a pak jsem přispěchal pomoci týmu v přípravě na další soutěž. Na vše jsme měli pouhých čtrnáct dní a čekala nás spousta práce. Vedle kosmetických úprav bylo potřeba některé díly vyměnit a hlavně zkontrolovat celé auto. Vše jsme ale stihli a já za to musím poděkovat tátovi a všem klukům, kteří nám pomáhali. Ve středu 26. dubna jsme plně naloženi vyrazili směr Španělsko. Dle našeho harmonogramu bychom měli v sobotu 29. dubna v Cadizu naložit závodní auto včetně doprovodu na trajekt a sami se následně přepravíme letecky na ostrov. V pondělí dopoledne by měla loď připlout a nás hned čeká test,“ popsal dění příprav i samotnou pouť na Kanárské ostrovy Dominik Brož.

Dominik s Petrem a celým týmem jen letmo zkontrolují krásy ostrova, a zatímco se budou mechanici slunit na pláži, posádka vyrazí na seznamovací jízdy. Startovní listina Rally Islas Canarias je velmi pestrá a například vozů specifikace R5 je zde hned 27. Nás ovšem zajímá kategorie Juniorů, kde je přihlášeno 12 posádek a třída RC4, kde je Peugeot 208 R2 zařazený a čítá 33 aut. Trať samotného závodu je rozdělena do dvou soutěžních dnů. Po kvalifikační erzetě, která proběhne v čtvrtek 4. května, nastoupí posádky v pátek k šesti rychlostním zkouškám. O tom, že rally nebude žádnou procházkou růžovým sadem, hovoří hned úvodní zkouška, která je dlouhá 25 km a posádky ji projedou dvakrát. V pátek mají posádky za úkol zdolat ještě tři RZ dlouhé 15 km a den zakončí městskou superspeciálkou. V sobotu je v harmonogramu dalších šest mrzet se skromnými 25 + 14,5 + 15 km, opět ve dvou průjezdech. Celkem má soutěž 12 RZ a 207,2 ostrých kilometrů. „Rally Kanárské ostrovy je nejenom pro mne, ale i pro ostatní juniory zcela novou soutěží, neboť se zde doposud jezdila pouze klasická Evropa. K dobrému výsledku tedy hodně pomůže kvalitní a dobře napsaný rozpis. Všichni máme stejné podmínky, takže výhoda v podobě startů z předchozích let zde není. Pro nás to bude první závod na asfaltu s Peugeotem a letos druhý celkově. Od pořadatelů jsme obdrželi startovní číslo 32 a na trať se vydáme v pátek jako šestí junioři. Celý tým se na soutěž velmi těší a doufáme, že po chladné rally na portugalském ostrově, se tentokráte trochu ohřejeme. Budeme se snažit o co nejlepší výsledek, tak nám držte palce,“ vzkázal svým fanouškům pozdrav z cesty na kanárskou rally Dominik Brož.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!