Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 4. 2017 22:53 − 3420× − 0

Evans ztratil difuzor i většinu náskoku, ale stále vede

Po druhé etapě Argentinské rally je nadále na čele Elfyn Evans s Fiestou WRC, kterého stíhá vítěz z Korsiky Thierry Neuville.

Posádky za sebou po sobotě mají nejdelší etapu soutěže, když na šesti měřených testech najezdily dohromady 160 ostrých kilometrů, což je plus mínus ekvivalentem dvou celých českých sprintových podniků. Na programu dnes byla i nejdelší zkouška nesoucí název Los Gigantes – Cantera El Condor, ale oproti minulosti a jiným nejdelším vložkám se tentokráte organizátoři rally spokojily "jen" s necelými 40 ostrými kilometry. Zajímavostí jistě je, že na tomto úseku se v lednu projeli i účastníci slavné Rally Dakar. Po včerejšku byl ve vedení Evans, kterého nejblíže naháněl s 55 sekundami ztráty Ostberg.

Jak ukázalo dnešní dopoledne, soutěž i nadále svědčila britským jezdcům, když jeden nejrychlejší čas zaznamenal Welšan Evans a dva pak přidal Severo Ir Meeke. Soutěži tedy nadále vládl Evans, ale za ním se, stejně jako včera, pořadí měnilo a první změna postihla Ostberga, kterému na první sobotní vložce přestala fungovat hydraulika a Nor musel jet bez středového diferenciálu, čímž se propadl za Neuvilla na třetí místo. Na RZ11 si čtvrtou a pátou příčku prohodili Tänak a Ogier a do konce sekce se už nic víc na čele neudálo. Za Evansem byl Neuville, jenž ztrácel 44 sekund, třetí byl Ostberg, čtyři sekundy nazpět následoval čtvrtý Tänak a pátý byl Ogier.

Odpolední sekce přinesla konec nadějí na pěkný výsledek do tábora týmu Onebet Jipocar WRT, protože na RZ14 poškodil Ostberg zavěšení a musel putovat do rally2, což jej odsunulo na 11. příčku, třicet sekund na Tidemanda. Stejná vložka se stala osudnou Meekovi, který podruhé v rally havaroval a svou již po pátku pomuchlanou C3 WRC ještě o něco více kosmeticky upravil. Aby problémů nebylo málo, tak Evans jel poslední test bez difuzoru, což znamenalo, že z jeho před vložkou půl minutu čítajícího náskoku zbylo v cíli dne posledních 11 sekund, které jej dělí od druhého Neuvilla. Čtvrt minutu za Belgičanem jede Tänak, který o dalších dvacet sekund ujíždí svému týmovému kolegovi Ogierovi.

Půlminutu za někdejšího parťáka od Volkswagenu ztrácí pátý Latvala, šestý Paddon pak zaostává o více jak tři minuty za Finem. Sedmé místo drží Hänninen, jehož ztráta na Kiwiho čítá pět minut a rozestup v řádu minut dělí od Fina i osmého Bertelliho. Devátou příčku hájí Sordo a desítku uzavírá Tidemand, jenž dnes už sice nepokračoval v páteční one man show, ale náskok na pronásledovatele navyšoval více než úspěšně. Švéd v českých službách má totiž po sobotě více jak devět minut náskoku na druhého Alonsa, který se loni třikrát objevil v Evropě na podnicích ERC. Dalších deset minut nazpět jede Heller, zbytek posádek mimoo stupně vítězů počítá své rozestupy taktéž v jednotkách minut.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!