Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 4. 2017 10:17 − 4427× − 4

Elfyn Evans: Pro výhru dnes uděláme vše

V závěru druhé etapy se výrazně zmenšil náskok Elfyna Evanse na čele Argentinské rally, za čímž byl souběh několika problémů.

V průběhu druhé etapy se náskok Elfyna Evanse na čele Argentinské rally v nejvyšším bodě vyšplhal téměř na jednu minutu, ale odpolední problémy se podepsaly na tom, že do dnešní závěreční části soutěže vyjede Welšan s posledními 11 sekundami náskoku, který mu zbývá na nejbližšího pronásledovatele v podobě Thierryho Neuvilla. Celkově v průběhu druhé etapy Welšana potkal defekt, přetočení a ztráta difuzoru, což je docela dost, ale jak Evans sportovně přiznává, za některé problémy si mohl sám. "Když jsme na konci první sobotní sekce udělali defekt, tak to byl začátek naší časové ztráty. Byla to moje chyba a tehdy jsme nechali Thierryho poprvé trochu čuchnout," říká Elfyn Evans.

Odpoledne pak přišly další problémy, ale více už Elfyn: "Odpoledne jsme přišli o difuzor, což se podepsalo na ztrátě stability v sekcích, kde se dosahovalo vyšších rychlostí. Upřímně řečeno, to by samo o sobě zas až takový problém nebylo, ale měli jsme ještě malý problém s brzdami a něco se nám nepozdávalo s chováním zadní části auta jako celku. Když to vše vezmete dohromady, tak je výsledkem auto, ve kterém nemáte 100% důvěru v jízdu na maximum," říká Welšan startující v barvách DMack serveru autosport.com k průběhu druhé etapy Argentinské rally.


Foto: Dmack

Jak by řekl zkušený prezentér teleshoppingu, to ještě není všechno a to platí i pro Evansovu druhou etapu. V jejím závěru Welšan ještě přetočil auto na závěrečné zkoušce a tohle vše se podepsalo na notném pohubnutí jeho náskoku na čele. Ani přes to se však Evans nevzdává a věří, že dokáže pro DMack vybojovat premiérové vítězství a utnout tak dlouhou šňůru dominance Michelinu. "Nikdo nám výhru nedá zadarmo. Budeme o ni muset bojovat a to přesně máme v plánu. Je pouze jedna cesta, jak v závěru rally přistoupit," uzavírá Evans. Ten se dnes večer evropského času může stát tím, kdo poprvé pro DMack vyhraje a kdo dokáže dotáhnout do konce snahu, kterou například loni Ott Tänak přetavil ve dvě druhá místa.

Šéf M-Sportu, který Evansovu Fiestu připravuje a pro nějž jede Welšan jako třetí vůz nominovaný na konstruktérské body se nechal slyšet, že Elfynovi dal jasné instrukce. Jet co to jde a rvát se o výhru. "Řekl jsem mu, ať jde po výhře a nedrží se zpět. Je bez debat, že tohle je jeho šance, jeho moment," říká na adresu Elfyna Evanse Malcolm Wilson. Tím, kdo je však proti je Thierry Neuville, jenž si pro třetí etapu věří: "Když pojedeme tak, jako jsme jeli v sobotu, tak není důvod, proč bychom Elfyna neměli dojet. Ale musíme si na něj dávat pozor, pro něj ještě není nic ztracené. Dnes to bude ještě náročný den a nic není rozhodnuto."

Komentářů celkem: 4
30. 4. 2017 10:54
0 0
Přál bych mu to! smajlík
30. 4. 2017 11:26
1 0
Původně napsal Shacki
Přál bych mu to! smajlík
Já moc!!!
Jestli unese tu odpovědnost, bude bombarďák...
30. 4. 2017 12:04
1 0
Bylo by to krásné!!!! smajlík
30. 4. 2017 12:45
0 0
Doufam, ze se to rozhodne na trati a ne v prikopech.. Ani jednomu bych to nepral.. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!