Konečně zlato pro Rallye Party Team

Posádka Jiří Hladík – Marcela Dolečková zvítězila v Hustopečích ve třídě N1, ale nebylo to jednoduché.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Po třetím místě v Okříškách, kde startovala posádka v novém složení a bez hrotů, odjížděl tým na Agrotec Würth Rally s přáním zvítězit ve třídě. Ovšem nic není zadarmo a v tomto případě to platilo snad trojnásobně.

Při pátečním zkoušení vozu, se ve vysokých otáčkách začal z výfuku valit modrý dým a náš tým se pomalu začal loučit se startem do rally. Po kontrole mechanik konstatoval popraskané pístní kroužky, ale jelikož se olej dostával do sání pouze kolem 7000 otáček, padlo rozhodnutí startovat.


Foto: Dan Rozkol

Na první RZ zajíždí naše posádka nejlepší čas ve třídě, o šest vteřin před druhým Karlem Pohnerem a 47 místo absolutně. Motor drží a vše jde podle plánu. Ale na druhé RZ přichází chyba a ve výjezdu ze šotoliny přes horizont na asfalt vůz chytá krajnici s mokrým listím a po sérii smyků končí zapíchnutý v příkopě. Auto se po delší snaze diváků a spolujezdkyně podařilo dostat zpět na silnici, ale posádka přesto odhaduje ztrátu okolo minuty a půl. Vítězstvím na třetí RZ ovšem trable nekončí. V servisu hlásí posádka rány na pravé straně přední nápravy a mechanik zjišťuje uklepání dvou šroubů na pravém rameně. Náhradní šrouby se berou z tréninkového suzuki a mechanik je bleskově vyměňuje. Následuje dolití oleje a po dotankování start do druhého kola. Všechny následující vložky se daří vyhrát, ale v první třetině poslední RZ přichází ještě jeden šok – motor začíná jít na dva válce! Naštěstí se asi po kilometru opět chytá a šťastná posádka může dojet na cílovou rampu, pro premiérové vítězství.


Foto: Martin Stanislav

„Byla to nádherná soutěž, ale tolik nástrah a komplikací jsem snad ještě nezažil. Hned po startu první RZ jsme viděli na horizontu přebíhat přes cestu srnku, a jak to většinou bývá, druhá následovala za ní, tu jsme minuli opravdu jen o kousek. Další věci nemá smysl komentovat, ale chci moc poděkovat divákům, kteří nás vytlačili z hlubokého příkopu. Obrovský dík patří i našemu mechanikovi Honzovi Rudolfovi, bez kterého bychom neměli šanci. V neposlední řadě musím poděkovat spolujezdkyni Marcele Dolečkové, která svým nadšením a bezchybným diktátem již v Okříškách, jasně prokázala, že je víc než platným členem týmu a volba spolujezdce byla správná.“ Dodává k soutěži jezdec Jiří Hladík.

Další soutěž absolvuje Rallye Party Team 13. května v Tišnově

Komentářů celkem: 2
Anonym IP:213.29.67.15
19. 4. 2006 12:341
0 0
Tak s tímhle chlapkem se znam necely rok.Poznali jsme se v rally skole a od te doby spolu spime,samozrejmne jen na zavodech a v ubytovne kazdy zvlast na pokoji,ale s klidem muzu rict ze tady ten Šéf jako p.Hladík ma hodne moc v prackach a nedej bože aby dostal lepší auto.Samozřejmně bych mu to pral,ale vsichni by se tady potily a já vím o čem mluvím mel jsem tu moznost s nim párkrát sedet v autě a do ted nemuzu pochopit jak si vedle neho muze ta samicka sednout.Takze GO Šéf GO a uvidíme se v Tisnove
Anonym IP:62.77.119.62
21. 4. 2006 10:542
0 0
GRATULACE!!!Posadíš vedle sebe "bábu" a jedeš jako k ohni! Jen tak dál!!!!!!!!Mičus
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!