Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 5. 2017 20:38 − 5263× − 7

Elfyn Evans: Kdo to nezkusí, nic nezíská

Až na poslední zkoušce Argentinské rally přišel Elfyn Evans o vedoucí pozici, když na PowerStage podlehl Thierry Neuvillovi.

Velmi blízko svému prvnímu vítězství byl v Argentině Elfyn Evans, kterému chybělo několik desetin k tomu, aby potvrdil trend posledních let, když v Jižní Americe své první vítězství vybojovali v minulých letech Hayden Paddon a Kris Meeke. Před závěrečným testem měl na čele náskok 6 desetin na druhého Thierryho Neuvilla, který dokázal ve dvou nedělních testech téměř eliminovat Evansův náskok a rozhodnutí přinesla PowerStage. V ní se Welšan nevyvaroval drobné chyby, která možná rozhodla, protože v jednom místě se mu nepovedlo Fiestu WRC úplně přesně vměstnat na mostek, zadní částí auta jej trefil a nějakou tu desetinu tam nechal.


Foto: Dmack

"Udělal jsem chybu. V první půlce PowerStage jsem se cítil dobře a jel jsem naplno. Jak jsme se blížili cíli, tak jsme na zadku začali ztrácet přilnavost. Musel jsem jet hodně pečlivě, což vedlo ke ztrátám času a na onom mostě jsem nebyl tak trpělivý, jak bylo potřeba. Trefil jsem jej, což nás trochu času stálo, ale kdo to nezkusí, tak nic nezíská," říká serveru wrc.com k závěru Argentinské rally Eflyn Evans a pokračuje, "v onom místě jsme ubral, ale zadek nám nepřestal utíkat. Zpomalili jsme natolik, abychom předek na mostek dostali, ale zadek se sklouzl."

Jak to dopadlo už všichni ví a je jasné, že v cíli byl Elfyn Evans přirozeně zklamaný, protože přijít o vítězství jedním z nejtěsnějších rozdílů v historii (3. nejtěsnější) a zejména když v polovině soboty měl Welšan náskok tři čtvrtě minuty, není něco, co by zavdávalo důvod k radosti. Ale nakonec si Elfyn pozitiva ze soutěže odnáší. "Nikdy v kariéře jsem nejel tak dlouho na čele soutěže. Nemyslím si, že bych kdy předváděl tak dobrý výkon. Je to pro mě významný bod kariéry a teď jej budeme brát jako motivaci k dalšímu pokroku. V průběhu rally jsme udělali pár chyb, které nás stály nějaký čas. Aby člověk vyhrál soutěž MS, tak se musí těchto chyb vyvarovat. Nebyly to velké chyby, ale byly tam," uzavírá Elfyn Evans.

Komentářů celkem: 7
2. 5. 2017 21:191
0 0
Krásná sebereflexe.Ví o chybách a nevymlouvá se.smajlík
2. 5. 2017 21:232
0 0
Jo jo,klobouk dolu,umi si priznat vlastni chyby. a nesvadi to na nic okolo smajlík
3. 5. 2017 00:273
0 0
smajlík
3. 5. 2017 00:464
0 0
smajlík
3. 5. 2017 10:075
0 0
Klobouk dolů před vyjádřením! Zapisuji si ušouna na list lidem, kterým je třeba fandit a přát! smajlík
3. 5. 2017 10:316
0 0
To nic nemění na jeho skvělém výkonu. A ta sebereflexe se mu bude jenom hodit... smajlík
haq
3. 5. 2017 17:437
0 0
hodně jsem mu přál, velká škoda smajlík tak snad ještě někde v polsku nebo finsku se s DMACKem ukáže na čele :D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!